ODBIO DA ODGOVARA NA PITANJA TUŽILACA: Investitor radova u Vidovdanskoj negirao krivicu za RUŠENJE ZGRADE
Foto: Zorana Jevtić

istraga proširena

ODBIO DA ODGOVARA NA PITANJA TUŽILACA: Investitor radova u Vidovdanskoj negirao krivicu za RUŠENJE ZGRADE

Beograd -

Investitor B.S, koji se sumnjiči za odgovornost zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a istraga je proširena na još jednog investitora.

Osumnjičeni je tužiocu rekao da nije kriv i da je radio sve po propisima i da je imao angažovane izvođače radova, ali nije hteo da odgovara na pitanja, prenosi RTS saznanja Tanjuga.

Ovaj postupak je u međuvremenu proširen na još jednog investitora čije je saslušanje zakazano za 23. septembar, a policija proverava podatke za još jedno lice koje je bilo zaduženo kao šef gradilišta.

U tužilaštvu će danas biti saslušan i jedan od izvođača radova.

Postupak se u ovom slučaju vodi protiv sada ukupno pet osoba zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte bezbednosti.

Prošle sedmice je saslušan jedan od izvođača radova D.R.

U daljem toku postupka tužilaštvo će naložiti građevinsko-tehničko veštačenje, a ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track