Najnovije vesti

GORAN VESIĆ OBJAVIO: Izvođač radova se povukao sa gradilišta u Bloku 37
Foto: Printscreen TV Prva

ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA

GORAN VESIĆ OBJAVIO: Izvođač radova se povukao sa gradilišta u Bloku 37

Beograd
11:08h

Investitor poslovnog objekta u Bloku 37 "Durst development d. o. o." Beograd prekinuo je radove, odnosno izvođači radova povukli su mašine sa gradilišta, opremu i uklonili gradilišne ograde.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, naveo je na svom Fejsbuk profilu da je održao reč koju je dao građanima i postavio fotografije koje odslikavaju trenutnu situaciju na terenu.

- Sada nam preostaje da Grad Beograd završi pregovore sa investitorom o razmeni lokacija. Tada će ova lokacija postati gradska i sešću sa građanima da se dogovorimo u vezi sa javnim sadržajima koji će se tamo nalaziti - naveo je Vesić i dodao:

Blok 37, Izgradnja, Investitor
foto: Facebook Printscreen/Goran Vesić

- Hvala građankama i građanima Bloka 37 jer su se borili samo za svoja prava i nisu dopustili da ih zloupotrebe razni politički mešetari kojima nikada nije stalo do rešenja problema, već do jeftinih političkih poena. Hvala zato što su mi verovali od prvog sastanka da ću rešiti problem kako sam obećao.

A bilo je mnogo više onih onih koji su sve učinili da se problem ne reši. Jedni zato što im je muka ljudi koji žive u Bloku 37 trebala da od nje prave svoju politiku, a drugi jer problem rešavam ja, što oni ne bi mogli još pet puta da žive. Ali navikao sam na to. Stao sam iza građana u slučaju izgradnje u Bloku 37 jer su bili u pravu. Uvek ću biti na strani građana kada je ono što traže prirodno i kada su u pravu. Ja tako razumem posao kojim se bavim.

Beograd pobeđuje! Podsetimo, građani su pre tri meseca izrazili revolt zbog izgradnje poslovnog objekta koji bi narušio kvalitet njihov življenja. Vesić je u junu kazao da razume građane koji su protiv izgradnje tog objekta i dodao da je u razgovoru sa investitorom rekao da je objekat za koji je izdata građevinska dozvola na osnovu generalnog urbanističkog plana (GUP) iz 2003. i 2009. godine "neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju".

- Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu završi je po istom - rekao je Vesić tada.

Posle niza pregovora, ali i protesta stanovnika tog kraja, problem je napokon rešen.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track