TRAŽENE PROFESIJE! Sa kovidom su isplivala ova zanimanja: Negovatelji, knjigovođe, kuvari, viljuškari, grumeri pasa...
Foto: Profimedia

prekvalifikaacija

TRAŽENE PROFESIJE! Sa kovidom su isplivala ova zanimanja: Negovatelji, knjigovođe, kuvari, viljuškari, grumeri pasa...

Beograd -

Pandemija koronavirusa ostavila je posledice u svim aspektima života.

Neka zanimanja koja su pre pandemije bila vrlo tražena i plaćena su izgubila na svojoj ceni. Najviše su ugroženi radnici u turizmu, ali sa druge strane porasla je potražnja za negovateljima, knjigovođama, grumerima pasa, kuvarima i viljuškaristima koji u velikim magacinima ili na placevima prebacuju teret.

Prilagođavajući se potrebama tržištu rada mnogi su tokom pandemije bili prinuđeni da menjaju profesiju i prođu kroz prekvalifikaciju.

Direktor Centra za obrazovanje i kulturu "Božidarac" Vladimir Kljajić kaže da prekvalifikacija može biti pametna odluka ukoliko se dobro odabere veština. Svi koji u "Božidarcu" obave prekvalifikaciju i kurs stiču priznati sertifikat.

- Mi smo se kao ustanova brzo prilagodili potrebama tržišta i osobama koje žele da pohađaju kurseve. Fleksibilni smo oko nastave, najčešće je organizujemo u poslepodnevnim časovima, a moguće je i onlajn. Veći deo časova se snima tako da i kad polaznik propusti čas može naknadno da ga odgleda - kaže Kljajić.

Vladimir Kljajić
foto: Privatna Arhiva

Dodaje da je pandemija ubrzala promene u neformalnom obrazovanju koje je "Božidarac" podržao.

- Priznati sertifikat i kvalifikovani predavači su takođe naši glavni aduti u odnosu na konkurenciju. Imajući u vidu da je septembar mesec početaka, danas otvaramo svoja vrata sa ciljem da odgovorimo na sva pitanja potencijalnih polaznika i njihove nedoumice koje mogu imati u vezi sa kursevima. Biće predstavljeni kursevi masaže, knjigovodstva, kozmetike, make up-a, grafičkog i veb dizajna, kursa za negovatelje, kuvare, poslastičare, frizere, kurs za viljuškariste, građevinske mašine i mnoge druge. Takođe, tu su i pokloni za upis u septembru kao što je sanitarni pregledi za zanimanja kao što su kuvar, frizer, poslastičar, zdravstveni negovatelj i drugi - rekao je Kljajić.

Na info danu u Božidarcu možete učestvovati online ili ako fizički dođete do centra na adresi Radoslava Grujića 3. Ukoliko se odlučite za online prisustvo iz "Božidarca" poručuju da se registrujete besplatno na sajtu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track