02:37

UDARLI NA VREDNE UZBEKISTANCE MISLEĆI DA SU MIGRANTI

KURIR TELEVIZIJA

MLADOM UZBEKISTANCU UMESTO HVALA UPUTIO LJUTIT POGLED A ONDA I NASRNUO: Sami uzeo telefon da snimi napadača, ovaj se dao u beg

Beograd -

Nešto manje od mesec dana od kada smo objavili priču o poslodavcu koji je zaposlio više od 20 radnika na dostavi hrane iz Uzbekistana, jedan od njih, koji je u Srbiju došao trbuhom za kruhom, doživeo je brojne neprijatnosti, mrke poglede i pokušaj napada i to samo zato što su ga zamenili za migranta.

Umesto hvala, mladom Samiju, kako ga u prozvali, upućen je ljutit pogled posle čega su pokušali da ga napadnu. Sami je ovih dana kod kuće zbog straha da će mu se desiti gori scenario, kažu kolege.

dostava
foto: Kurir TV

"On nije mogao danas da razgovara sa vama zato što je uplašen. Rekao mi da je u trenutku kada je doneo hranu na adresu, jedan momak iz Srbije bio neprijatan i hteo da ga napadne. Međutim, kada je izvadio telefon u nameri da ga snimi, momak je počeo da beži", prepričava Sokruk Kodirov.

U Beogradu za vodeću službu za dostavu hrane radi dvadeset Uzbekistanaca.

Stefan Surlan
foto: Kurir TV

"Jedan od načina kako smo savetovali da se zaštite, da se u bilo kojoj situaciji snimili događaj, dokazali da nisu nikog napali i da su čisti pred zakonom. Oni posle rada imaju namere da se vrate kući, a ne da idu za Nemačku, Francusku... ", rekao je osnivač službe za dostavu Stefan Šurlan i dodao da će ubuduće za prevenciju ovakvih situacija imati terensku jedinicu koja će izlaziti na teren pomognu.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:18

UZBEKISTANAC RADI KAO DOSTAVLJAČ U SRBIJI: Imam plaćenu avionsku kartu i stan, zarađujem više nego u Dubaiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track