01:33

Direktor OŠ Pavle Savić o merama protiv Kovida, testovima, i stanju u školi: Pozitivno je 14 učenika, i tri nastavnika

testiranje đaka

U OŠ "PAVLE SAVIĆ" POZITIVNO 14 UČENIKA: Direktor škole ispričao kakve mere će se sprovoditi

Beograd -

U školama bi moglo biti uvedeno testiranje đaka I to dva puta nedeljno, uz odobrenje roditelja, najavio je ministar prosvete Branko Ružić.

Međutim, da li je to izvodljivo?

Kakva je situacija u školi OŠ "Pavle Savić" ispričao je direktor te ustanove Milan Krstić.

"Mi smo u obavezi da pratimo na svakodnevnom nivou, i nedeljni presek prosleđujemo određenim službama. U našoj školi ima 2017 učenika i 150 zaposlenih. ", rekao je Krstić.

On je naveo da je u školi, zaključno sa jučerašnjim danom pozitivno 14 učenika, 36 učenika je u izolaciji, jedno odeljenje je prešlo na onlajn nastavu prema preporukama, jer su u njemu dva zaražena učenika. Od zaposlenih imamo tri pozitivna nastavnika, a dva su u izolaciji", naveo je Krstić.

đaci
foto: Kurir Televizija

Mere koje su u školi preduzete radi sprečavanja su i odvojeni ulazi za đake koji prolaze sve neophodne proverea većina učenika i na otvorenom nosi maske.

"Pokušavamo shodno preporukama da istrajemo u primeni mera. Na manji ulaz ulaze učenici od prvog do četvrtog razreda i zaista su disciplinovani, isto tako i stariji učenici. Svi ulaze sa maskama, prolaze dezobarijeru, učionice se dezinfikuju. Poštujemo pet ključnih tačaka koje je propisalo Ministarstvo.", objasnio je Krstić.

Ako imamo u vidu da u Srbiji ima više od 827 hiljada učenika, država bi za to trebalo da obezbedi oko 1,6 miliona testova nedeljno, naravno, pod uslovom da svi roditelji pristaju i ne računajući već pozitivne učenike. Na mesečnom nivou – to je više od 6,5 miliona antigenskih testova.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track