KO BI TEGLU PRAVOG MEDA, OVDE MOŽE DA PAZARI: Sajam pčelarstva na Tašmajdanu (FOTO)
Foto: Beoinfo

145 proverenih izlagača meda

KO BI TEGLU PRAVOG MEDA, OVDE MOŽE DA PAZARI: Sajam pčelarstva na Tašmajdanu (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Međunarodni sajam pčelarstva, manifestacija posvećena medu, njegovim proizvodjačima i pčelarskoj opremi otvorena je danas u Tašmajdanskom parku u Beogradu i trajaće do nedelje, 3. oktobra.

Na sajmu koji se održava 47. put, svoje proizvode predstavlja više od 145 izlagača meda i gotovo 90 izlagača pčelarske opreme.

Predsednik Saveza pčelarkih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović, rekao je da je ovo manifestacija sa najdužom tradicijom.

Sajam pčelarstva, Tašmajdan
foto: Beoinfo

"Sajam predstavlja odličnu priliku da potrošači kupe med direktno od pčelara, što je i dugogodišnji cilj manifestacije, ali i da sami proizvodjači razmene iskustva i najbolje prakse", istakao je Živadinović.

Prema njegovim rečima Savez pčelarskih organizacija je formirao sopstveni pogon za plasman meda "Naš med", a koji ima za cilj da potrošači kupuju proverene i sigurne proizvode.

Sajam pčelarstva, Tašmajdan
foto: Beoinfo

Za vreme sajma biće održano i više značajnih manifestacija, kao što je predavanje za pčelare na temu uticaja klimatskih promena na zdravlje, dužinu života i brojnost pčela u košnici, kao i predavanje za učenike nižih razreda osnovne škole o pčelarstvu.

Sajam organizuje Društvo pčelara Beograda u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track