KREĆE KONTROLA BUKE U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA: Poziv vlasnicima da ulože novac u mere zvučne zaštite
Foto: Shutterstock

skupština srbije

KREĆE KONTROLA BUKE U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA: Poziv vlasnicima da ulože novac u mere zvučne zaštite

Beograd -

Poslanici vladajuće koalicije su najavili podršku Zakonu o zaštiti od buke u životnoj sredini i ocenili da je zaštita životne sredine jedan od ključnih prioriteta u radu Vlade Srbije

Predlogom zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini prenose se ovlašćenja za merenje i kontrolu buke u ugostiteljskim objektima na komunalnu miliciju, rečeno je danas u raspravi o tom predlogu zakona u Skupštini Srbije.

Poslanici vladajuće koalicije su najavili podršku tom zakonu i ocenili da pokazuje da je zaštita životne sredine jedan od ključnih prioriteta u radu Vlade Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Gojko Palalić rekao je da je osnovni cilj zakona usklađivanje sa Direktivom EU iz 2002. godine.

Evo kakva su pravila

Palalić je objasnio da se po sadašnjem zakonu, ukoliko bi građanin prijavio buku, na teren bi, po pravilu, izašla inspekcija. Ta inspekcija da bi konstatovala nivo buke bi, kaže, morala da pozove kompaniju koja se bavi merenjem buke.

- Kada je u pitanju buka iz ugostiteljskih objekata, novim predlogom zakona će svaki komunalni milicionar biti ovlašćen da reaguje na licu mesta, jer će imati taj uređaj za merenje nivoa buke, takozvani fonometar, i moći će da upozorava, ali i da oduzme sredstva sa kojih se emituje muzika, ali i da zabrani rad objekta - objasnio je Palalić.

Ocenio je da predlog zakona predstavlja poziv vlasnicima ugostiteljskih objekata da ulože novac u mere zvučne zaštite.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track