IVANIŠEVIĆ: Uskoro ZELENA STAZA umesto stare pruge Petrovaradin-Beočin
Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

projekat

IVANIŠEVIĆ: Uskoro ZELENA STAZA umesto stare pruge Petrovaradin-Beočin

Srbija -

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije nameravaju da nekadašnju prugu Petrovaradin – Beočin pretvore u ”zelenu stazu”, namenjenu za pešake i bicikliste, najavio je danas pokrajinski sekretar za privredu Nenad Ivanišević.

U cilju realizacije ovog projekta, Ivanišević je razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enesom Buhićem, koji je rekao da će resorno ministarstvo finansirati izradu tehničke dokumentacije, neophodne da bi radovi što pre bili započeti.

Nekadašnja pruga Petrovaradin – Beočin, dužine 17,5 kilometara, na taj način postaće nova destinacija, koja će obogatiti turističku ponudu Fruške gore. ,,Ovo je opsežan i veoma perspektivan projekat, s obzirom na to da je čak i za vreme trajanja kovida, našu zemlju posetilo više od 17.000 ciklo – turista.

Pošto se nalazimo na evropskoj ruti tri važne biciklističke staze, hoćemo da obogatimo i turističku ponudu pokrajine“, naveo je Ivanišević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja