VESIĆ NAJAVIO TENDER ZA NASTAVAK IZGRADNJE VODOVODA U GROCKOJ: Trajaće 18 meseci, izbođači radova početkom naredne godine
Foto: Beoinfo

šesta i sedma etapa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac

VESIĆ NAJAVIO TENDER ZA NASTAVAK IZGRADNJE VODOVODA U GROCKOJ: Trajaće 18 meseci, izbođači radova početkom naredne godine

Beograd -

Tender za izgradnju šeste i sedme etape regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, koji će obuhvatiti delove beogradske opštine Grocka, biće raspisan do kraja novembra, a izvođač radova biće poznat početkom 2022. godine, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Kada posao oko tendera bude završen, očekujem da ćemo u prvom ili drugom mesecu sledeće godine dobiti izvođača radova, dok će izgradnja trajati 18 meseci. Na taj način ćemo konačno rešiti problem vodosnabdevanja u opštini Grocka", rekao je Vesić danas prilikom obilaska te opštine svojom pokretnom kancelarijom.

Goran Vesić
foto: Beoinfo

On je precizirao da će taj deo obuhvatiti naselja Umčare, Pudarce, Dražanj, Kamendol i Živkovac i dodao da je to poslednji deo vodovoda za Grocku i Vrčin.

Prema njegovim rečima, radovi u Ritopeku su pri kraju, pa bi do kraja novembra trebalo da bude puštena voda.

"U Umčarima će zgrada koja je bila predvidjena za fabriku vode, a koja se neće koristiti jer se gradi vodovod, biti pretvorena u zatvorenu pijacu i opštinski uslužni centar, gde će biti i gradskih i republičkih šaltera kako bi ljudi tu rešavali probleme sa kojima se susreću", kazao je Vesić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track