03:17

VELIKI PLAN ZA RAZVOJ BEOGRADA: Mnogi će krenuti stopama porodice iz Velike Moštanice

potencijal

VELIKI PLAN ZA RAZVOJ BEOGRADA: Mnogi će krenuti stopama porodice iz Velike Moštanice

Beograd -

Na današnji dan pre 77 godina Beograd je oslobođen posle 1.287 dana fašističke okupacije, a koliko se grad izmenio za skoro osam decenija, najbolje zna gradonačelnik Zoran Radojičić.

"Beograd je jedan predivan grad koji je uprkus brojnim uništavanjima u Prvom i Drugom svetskom ratu i kasnije, u novijoj istoriji kada smo bombardovani, uspeo da se digne iz pepela i da postane jedan od najlepših gradova u Evropi, a možda i u svetu", rekao je Radojičić.

Prema njemu, veliki broj turista je potvrda napredka srpske metropole.

"U ovom trenutku zanimljivo i važno je da investitori ulažu u Beograd, i na svakom koraku se vidi koliko se radi i gradi", poručio je gradonačelnik.

Beograd, Stranci
foto: Printscreen/The Other Side

Beograd može da se pohvali da je puno toga urađeno u prethodnom periodu: širenje pešačke zone, Karađorđeve ulice, pijace na Paliluli, mnogobrojne predškolske ustanove i renoviranje škola, izgradnja medicinskih centara...

"Postoje rizici da se i to uspori vraćanjem čvšće discipline zbog koronavirusa, da mogu da budu radno sposobni i učestvuju u realizaciji", naglasio je on.

Mnogi infrastrukturni radovi su takođe završeni, kojih nije bilo od devedesetih, smatra Radojičić.

Gradonačelnik je otkrio da Beograd ukupno ima 320.000 ha zemljišta, da je 270.000 ha poljorpivredne namene, a 170.000 ha obradivog.

"Ima ogroman potencijal i u tom delu, pored urbanog koji se razvija, da kroz zdravu hranu i ekoturizam, da mladim ljudima omogućimo da razvijaju takav biznis ako žele time da se bave uz pomoć grada i države", najavio je Radojičić.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:54

BEOGRAD PONOVO MEĐU NAJZAGAĐENIJIM GRADOVIMA U SVETU: Građani u strahu kakav ćemo vazduh udisati do proleća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track