Najnovije vesti

MINISTAR MALI OBJAVIO SNIMAK SA POČETKA IZGRADNJE BEOGRADSKOG METROA: Ostvarujemo snove generacije građana VIDEO
Foto: Zorana Jevtić

MINISTAR MALI OBJAVIO SNIMAK SA POČETKA IZGRADNJE BEOGRADSKOG METROA: Ostvarujemo snove generacije građana VIDEO

Beograd
11:10h

Ministar Siniša Mali objavio je video sa početka projekta izgradnje Beogradskog metroa.

- Početak projekta izgradnje BG metroa. Istorijski važan dan za Grad Beograd i Republiku Srbiju! Ostvarujemo snove generacije građana, napisao je Mali.

Mali je istakao da su mnoge prethodne vlasti imale u planu izgradnju metroa, ali niko nikada ništa konkretno nije uradio po tom pitanju. On je naglasio da aktuelna vlast već dugo aktivno radi na ovom kapitalnom projektu koji je od ogromnog, strateškog značaja za Beograd i za Srbiju.

- Metro koji se gradi biće najsavremeniji mogući, potpuno automatizovan, bez mašinovođe - napisao je Mali na svom "Instagramu".

- Prva linija dužine 21,1 kilometar sa 21 stanicom biće završena 2028, a povezivaće Železnik i Mirijevo. Druga, od Bežanije i Mirijeva, duga 21 kilometar, imaće 23 stanice, a ukrštaće sa na Savskom trgu. Završetak je planiran za 2030.

Uvođenjem metroa u sistem javnog transporta planirana je reorganizacija postojećih linija gradskog saobraćaja. Trase metroa su usklađivane sa razvojem "BG voza", a planira se uvođenje četiri linije gradske železnice i tri linije prigradske.

Izgradnja metroa, koji je deo projekta "Srbija 2025", olakšaće život građanima, doprineti zdravijem načinu života ljudi, a istovremeno će uticati na rast BDP Srbije, istakao je ministar Mali.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track