GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Mladima koji napuštaju dom ili hraniteljsku porodicu povećana novčana pomoć
Foto: Beoinfo

dobra vest

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Mladima koji napuštaju dom ili hraniteljsku porodicu povećana novčana pomoć

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je danas da je Grad Beograd uvećao davanja za decu i mlade bez roditeljskog staranja koji napuštaju domski i hraniteljski smeštaj i da će oni od sada, u prvih godinu dana od napuštanja doma, na mesečnom novou dobijati iznos od jedne prosečne zarade.

"Reč je o stalnoj novčanoj pomoći mladima koji su sposobni za rad, koji nastavljaju samostalan život i dalje školovanje. Njima će sukcesivno biti isplaćivana materijalna podrška u mesečnom iznosu od jedne prosečne zarade od dana kada su napustili domski ili hraniteljski smeštaj, a najduže godinu dana, pod uslovom da najmanje dve godine pre završetka školovanja imaju prebivalište na teritoriji Beograda", rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, ranija mesečna davanja za tu grupu su bila u visini polovine prosečne mesečne zarade i ocenio da se na taj način pomaže mladima koji su navršili 18 godina i koji izlaze iz sistema socijalne zaštite da se osnaže za samostalan život.

"Imajući u vidu da su ovo mladi ljudi koji uglavnom nemaju bližih srodnika koji bi im pomogli da se osamostale, Grad Beograd je tu da brine o njima, da im olakša nastavak školovanja i nalaženje posla. Svaka osoba treba da ima jednake šanse, pravo da uči, da se dalje obrazuje, radi i razvija. Zato je briga o mladima prioritet ovog grada", kazao je gradonačelnik.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track