00:34

DRVEĆE JE VAŽNO ZA BEOGRAD! 35 stabala za 35 godina Beogradskog maratona IMAMO SVE VIŠE ZELENIH POVRŠINA

beogradski maraton

DRVEĆE JE VAŽNO ZA BEOGRAD! 35 stabala za 35 godina Beogradskog maratona IMAMO SVE VIŠE ZELENIH POVRŠINA

Beograd -

Zamenik gradonacelnika Beograda, Goran Vesić, danas je na Ušću prisustvovao sadnji tridest pet sadnica, povodom trideset petog rodjendana Beogradskog maratona.

- Prosle godine u Beogradu, zasadili smo osam hiljada stabala samo u parkovima. U nasim drvoredima nalazi se pedeset sedam hiljada stabala medju kojima je 6.000 stabala koja smo zasadili od 2014. godine. U beogradskim parkovima nalazi se preko milion stabala. Poslednjih osam godina smo sumske povrsine posumili sa preko dva i po miliona stabala. Beograd ima preko trideset posto zelenih površina, petnaest posto u parkovima i petnaest posto u šumama - rekao je Goran Vesić i dodao:

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

- Ovo pokazuje koliko nam je zivotna sredina važna i koliko nam je važno pošumljavanje. Radićemo jos više i sadićemo nova stabla, jer tako Beograd pobeđuje”, istakao je Vesić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

39:22

USIJANJE DANA 16.07.2021. Goran Vesic Milutin Mrkonjic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track