NA OVOM MESTU NA ZVEZDARI GRADI SE SVE NOVO! Zapušteni komad zemlje krasiće igralište, sportski tereni i kutak za miran odmor FOTO
Foto: Beoinfo

sređivanje beograda

NA OVOM MESTU NA ZVEZDARI GRADI SE SVE NOVO! Zapušteni komad zemlje krasiće igralište, sportski tereni i kutak za miran odmor FOTO

Beograd -

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” započelo je radove na sanaciji međublokovske zelene površine koja se nalazi između Petrarkine ulice, Ulice Grge Jankesa i Mirijevskog venca na opštini Zvezdara.

Ovu devastiranu površinu, koja se prostire na 3.515,80 kvadratnih metara, nakon završetka radova krasiće novo dečje igralište, sportski teren, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor.

Zvezdara, park
foto: Beoinfo

Na ovoj površini planirano je formiranje dečjeg igrališta za mlađu i stariju decu sa sedam rekvizita (ljuljaška sa dva zatvorena sedišta, ljuljaška sa dva otvorena sedišta, penjalica „Iglo”, vrteška, klackalica i dve njihalice). Svi rekviziti biće postavljeni na gumenu podlogu u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, navedeno je u saopštenju „Zelenila”.

Od sportskih sadržaja planirana je izgradnja terena za basket gde će, iza koša, na delu travnjaka ka ulici biti postavljena metalna zaštitna ograda. Na delu između dve prilazne staze zgradama predviđeno je formiranje terena za rekreaciju na kojem će biti postavljen sto za stoni tenis i sto za stoni fudbal.

Na delu površine predviđene za miran odmor, planirano je postavljanje dva metalna stola za šah sa klupama. S obzirom na veličinu površine koja se rekonstruiše, uvodi se i mali plato za miran odmor sa dve klupe u neposrednoj blizini dečjeg igrališta i terena za basket.

Zvezdara, park
foto: Beoinfo

Od parkovskog mobilijara predviđeno je postavljanje 19 betonskih klupa sa naslonom i sedam betonskih đubrijera. Pored ovih sadržaja, predviđena je i obnova svih staza te uvođenje novih pravaca na poziciji utabane staze koja vodi ka dečjem igralištu, kao i ugradnja metalnih zaštitnih stubića duž travnjaka uz Ulicu mirijevski venac.

Zvezdara, park
foto: Beoinfo

Takođe, planirana je obnova svih travnjaka u celosti na površini od 2.203,81 kvadratni metar. Predviđeno je formiranje zelene tampon zone između novoplaniranog dečjeg igrališta i škarpe ka Ulici Grge Jankesa sadnjom tri stabla srebrnolisnog javora i grupacije žbunja vrste Philadelphus (20 komada), kao i dopuna postojeće žive ograde.

1 / 4 Foto: Beoinfo

Ukupna investiciona vrednost radova je 14.772.927,65 dinara, a planirani završetak radova je kraj jula.

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja