OTKUPLJENO 80 ODSTO MAKIŠKIH PARCELA: Gradi se depo budućeg metroa, upisana javna svojina Grada
Foto: Beoinfo

papirologija

OTKUPLJENO 80 ODSTO MAKIŠKIH PARCELA: Gradi se depo budućeg metroa, upisana javna svojina Grada

Beograd -

Na oko 80 odsto površina na kojima se trenutno gradi depo budućeg metroa na Makiškom polju, upisana je javna svojina Grada, a u toku je rešavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa.

Od 749 katastarskih parcela, ukupno je do sada otuđeno njih 645.

Za izgradnju depoa za prve dve linije potrebno je otkupiti 72 hektara zemljišta. Vlasnicima je dosada isplaćena naknada od 1,2 milijarde dinara, u pripremi je isplata još 300 miliona, a tokom 2022. godine i preostale 1,4 milijarde.

- Uređenje ovog prostora počelo je krajem prošle godine nasipanjem terena - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Dosada je završeno uređenje podtla na površini od tri hektara, a na još devet u toku je raščišćavanje terena.Takođe, na 2,2 hektara završena je izrada nasipa i na više od pola hektara nasut drobljeni kamen.

Direkcija za građevinsko zemljište potpisala je ranije ugovor za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica i hidrotehničke infrastrukture u funkciji metroa. Ukupna dužina je oko šest kilometara i povezaće ulice Endija Vorhola i Bore Stankovića sa petljom na Savskoj magistrali. Projektuju se i primarni kolektori i za atmosferske vode ukupne dužine 6,5 kilometara.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track