POČELO UREĐENJE ULICE ILIJE GARAŠANINA: Putari i mašine kod Palilulske pijace
Foto: Nenad Kostić

Biće zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža

POČELO UREĐENJE ULICE ILIJE GARAŠANINA: Putari i mašine kod Palilulske pijace

Beograd -

U ulici Ilije Garašanina u četvrtak su počeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji kolovoza i parking prostora, što će u narednom periodu izazvati velike gužve u ovom delu prestonice. Biće zamenjena vodovodna i kanalizaciona mreža, a uređenje ovog dela trebalo bi da bude završeno do 4. juna.

Veliki broj radnika i mehanizacije zaposeo je ovu centralnu gradsku saobraćajnicu. Mašine trenutno uklanjaju stara parking-mesta, a tokom vikenda biće skinut i asfalt. Iako su obaveštenje o početku radova stanari dobili na vreme, nekoliko automobila je ostalo parkirano u ograđenom prostoru, pišu Novosti.

- Uređenje Ulice Ilije Garašanina radi se na potezu od Pete beogradske gimnazije do Ulice majora Ilića. Biće urađena kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice, kao i podzemne instalacije i staze za pešake. Dok traju radovi u Ulici Dobre Mitrovića, koja je inače jednosmerna, biće privremeno uvedeno odvijanje dvosmernog saobraćaja. Time će se gužve u ovom delu znatno smanjiti - kažu u Sekretarijatu za investicije.

Prilikom uređenja ove ulice broj parking-mesta ostaće nepromenjen, kao i širina kolovoza, a trotari će dobiti nove ploče. Ukupno će biti urađeno 35 metara vodovodne i 600 metara kanalizacione mreže. Kako je naš list ranije pisao, uređenje saobraćajnica oko Plailulske pijace obaviće se u četiri faze.

- Posle radova u Ulici Ilije Garašanina teška mehanizacija i putari odmah se sele u Ulicu Dobre Mitrovića. Posle toga slede još dve faze, a na redu će doći saobraćajnica Majora Ilića. Tom ulicom prolazi javni prevoz, pa će autobusi tada biti preusmeravani na Takovsku i dalje u Džordža Vašingtona. Na kraju uređenja radiće se parče od špica Palilulske pijace do Takovske - kažu u Sekretarijatu.

Mnogi zakupci tezgi na Palilulskoj pijaci zbog početka radova u Ilije Garašanina zabrinuli su se kako će funkcionisati dostavna vozila. Ipak, nadležni napominju da nema razloga za brigu u isporuci robe, jer će dve ulice u svakom trenutku biti dostupne, kao i jedan od ulaza u tržnicu. Ukoliko sve bude teklo po planu, očekuje se da u Ulici Ilije Garašanina saobraćaj ponovo bude uspostavljen do 4. juna.

VELIKI PLANOVI

Sekretarijat za investicije, pored uređenja ulica koje gravitiraju ka Palilulskoj ulici, za ovu građevinsku sezonu planira rekonstrukciju još nekoliko bitnih pravaca. Tako će se radnici i mašine uskoro naći u Glavnoj ulici u Zemunu, kao i u Tadeuša Košćuška na Dorćolu. Novi izgled dobiće i Ulica Marka Kraljevića.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track