VRAČARCI NIKAD NE BI PROSILI! ŠESTO SAM KOLENO ROĐENIH BEOGRAĐANA Žestoka rasprava na Fejsbuku, žena tražila pomoć USLEDILE UVREDE
Foto: Nebojša Mandić, Printscreen

rat na društvenim mrežama

VRAČARCI NIKAD NE BI PROSILI! ŠESTO SAM KOLENO ROĐENIH BEOGRAĐANA Žestoka rasprava na Fejsbuku, žena tražila pomoć USLEDILE UVREDE

Beograd -

U jednoj vračarskoj Fejsbuk grupi poveo se pravi rat i to sve zbog objave jedne sugrađanke koja je tražila pomoć u vidu stare garderobe i obuće.

- Da li ima neko da pokloni stvari i obuću? Živim u teškim uslovima od socijalne pomoći - glasila je objava.

Umesto odziva na pomoć, korisnici Fejsbuka su se u komentarima posvađali i izvređali na račun toga kako Vračarci treba da se ponašaju.

- A i vi što tražite, zamolite lepo! Svi agresivni... Ja lično, pomažem samo životinjama - komentar je koji je takođe izazvao revolt.

Vračar, Hram Svetog Save
foto: Shutterstock

- Kolo sreće se okreće.. Takve će i životinje napustiti... Uf bre koliko vas mućkova živi na to malo prostora, asocijalni - napisala je ona.

- Ćut! Bedna opštinska vaško! Šesto sam koleno rođenih Beograđana, a ti babetino možeš samo da mi obrišeš gilje u opštini. A sad tišina i da se nisi buđavog uma oglasila više da ti ne dođem tu - odgovorila je korisnica koja je kazala da pomaže samo životinjama.

Tu nije bio kraj raspravi, korisnici Fejsbuka nastavili su sa žestokim komentarima.

- Koja džudža sa beogradske kaldrme. Koliko ste samo frustrirani i nadmeni. Ako. Ugušite se u svojoj mržnji - napisala je.

"Vračarci nikad ne bi prosili"

Međutim, nakon ove prepirke među komenatarima se našao jedan koji je naročito zaprepastio mnoge članove ove grupe zbog svog elitističkog stava.

- Vračarci nikad ne bi prosili, niti prose na ovakav način. Moji Vračarci iako nemaju nađu mogućnost da zarade na primer, pranje tepiha, stepeništa, prozora, peglanja. Na objave Vračarci ne reaguju. To su prevare, kako ima društvene mreže može i da traži posao ako joj se radi - napisala je jedna korisnica Fejsbuka.

Na to je tek usledila ozbiljna rasprava.

- Ovo nije prošenje, sram vas bilo bezosećajna dušo. A ljudi će doći kod mene ovih dana, a vama želim sve najbolje od srca, jer ja zlo nisam - odgovorila je sugrađanka koja je zatražila pomoć.

A sa mišljenjem ove korisnice Fejsbuka usaglasila se još jedna, konstatujući da se na Vračaru ne živi u teškim uslovima.

- Ko na Vračaru živi u teškim uslovima. Oni koji stvarno žive neće tražiti pomoć. Ovo je prevara - napisala je.

Naravno, bilo je i onih koji su iskazali želju da pruže pomoć, te su pisali da ova sugrađanka ne traži ni od koga novac, već samo staru graderobu.

- Sram vas bilo. Žena ne prosi, već traži garderobu. Da li je uopšte važno odakle je - napisala je jedna korisnica Fejsbuka.

- Žena je tražila odeću i obuću, što odmah u napad? Ili pomozite, ili zaobiđite post - savetovala je.

Takođe, mnogima je bilo sumnjivo to što je profil u kojem je objavljen post za pomoć napravljen pre samo nekoliko dana, te su se pojedini upitali da li je možda reč o lažnom profilu.

Kako god bilo, na ovaj način napadati nekog ko je zamolio za pomoć u vidu nečeg starog i istrošenog, svakao je neumesno i osiono.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track