ČISTAČICA IZ BEOGRADA ZAVADILA SRBIJU NA MREŽAMA: Povela dete da joj pomogne u čišćenju! Jedni kažu bravo, drugi zgroženi

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 34

Vera

19-04-2022 13:40h
Bravo za obe. ???

ali

19-04-2022 14:23h
@Vera
A naravno,bila je to usput i lekcija od majke- ako neces da ucis ,evo sta te te ceka,ne nadaj se boljem.

Bella

19-04-2022 13:46h
Moja djeca pomazu od 8 godine.Imamo apartmane,ceklaju goste,bace smece,pripreme stvari za apartmane,i to rado rade,i cijene moj rad i novac

rad

19-04-2022 14:19h
@Bella
Naravno da moraju da se uce radu,a a ne do 18-te mama da im sredjuje sobu,prljav ves,da im pravi sendvice,kosi travu.. a posle da roditelji ocekuju kako ce klinac sve sam kad postane punoletan. Kad smo posli na studije, jednom momku je svakog vikenda dolazila mama da sredjuje stan,opere mu sudove i sve! Uzas.

duška68

19-04-2022 14:32h
@rad
Naravno, a ne kao ja, debili od sinova, naročito mladji, ni jaje ne zna da isprzi a prešao 3o godina, a ko je kriv, ja: neka majka će, neka to nije dobro, ti ne znaš i tako prodjoše godine i sad ga boli uvo i za sobu i za sve!

T. N.

19-04-2022 13:46h
Možda ga uči da krade.

Beba

19-04-2022 13:49h
Povela je svoje dete, koje sigurno bezgranično voli i kome sigurno neće davati da pere prozore na desetom spratu, ali će joj pomoći i ako joj dodaje krpe ili donosi vodu! I sigurno je ne vodi svaki dan! Svi su sad nešto pametni! Brinite o svojoj deci kako želite i pustite druge da brinu onako kako znaju i umeju. Sve neki dušebrižnici!

МИНА

19-04-2022 13:50h
Па наравно да ће да је учи да ради ?. У наше време су постојале Омладинске задруге преко којих смо радили преко распуста и зарађивали за море или гардеробу. 14 година то је већ 8.разред(крај), и не видим разлог да не би требало да ради. Сада те задруге служе пензионерима да раде допунске послове (нажалост)! Ја сам за то да треба децу привикавати и усмеравати и показати како је тешко доћи до новца. Више би ценили све што имају ?

Bilo nekad

19-04-2022 13:51h
Hvala Bogu da neko već jednom kaže da dete treba od malena učiti da radi, naravno u granicama normalnog. Sećam se da sam sa svega 12 godina iznenadio moje roditelje, jer sam im pripremio palačinke i to sa makom, dok su oni radili i to na "smederevcu".

jucki

19-04-2022 13:53h
Bravo! Dete ima 14 god a ne 5 god.Bravo!

CicMic

19-04-2022 13:54h
Hvala Bogu, nek nauči da pare ne padaju s neba

Lud ko struja

19-04-2022 13:57h
I treba da dete vidi kako otac, majka zarađuju novac, pa onda ne bi izvojevali, nov mobilni, moderne patike, zasebni separe, provod do kasno u noći itd.
Previše razmažena deca, a roditelji zbog njihovih prohteva rade i dupli posao da bi im udovoljili.
Ne podržavam psihologe, treba razmatrati i sirotinju a ne samo one koji imaju veće plate

Iva

19-04-2022 14:11h
@Lud ko struja
???

Istina

19-04-2022 14:15h
@Iva
Prije su djecu radale da 15-16 godina a da sa 14 ne moze majci pomoci podrska ?

Majorka

19-04-2022 14:04h
Naravno da treba da radi, u Austriji rade sa 15 godina preko leta i u cistackoj firmi i na gradjevini, puno radno vreme i ne vidim da im nesto fali. Zato radnim danima kafici prazni grad uvece pust. Imaju radnu obavezu i posle im normalno da za sebe zaradjuju. Samo kod nas se deca finansijski pomažu i ako imaju vec unučad.

Uh

19-04-2022 14:45h
@Majorka
Sa 14 god.nije malo dete i treba svi da rade.U Nemackoj sa 15,god.pocinju da rade,tzv.dualno obrazovanje ,znaci i pravilan rad i odlazak u skolu ,oduvek je tako i nijedno dete nije umrlo zbog rada ali se naucilo da samo brine o sebi i zaradjuje ,za razliku od puno njih u Srbiji koji sa 50 god.ocekuju da im roditelji resavaju probleme i daju novac .

Mela

19-04-2022 14:06h
U tim godinama i mene je mama vodila na posao, cistila sam, pomagala i uzivala sam u tome, na kraju dana bih dobila od nje svoju zaradjenu “dnevnicu”. Deca trebaju da se uce na rad a ne da gledaju one lezilebovice u rijalitiju i misle da mogu da leze, prde i smrde ceo zivot a da ce pare da lezu same na racun. Bravo za ovu mamu ?

Ja

19-04-2022 14:09h
Bravo tako i treba, da je ovog vise.. Pa vojska da se vrati, i eto resenja mnogih problema, vrsnjackog nasilja, depresije, suicida, bezanja od kuce, kojekakvih izmisljenih “zanimanja”, inflensera, tiktokera…itd. itd.

mama dvoje dece

19-04-2022 14:14h
dete treba od malih nogu uciti da samostalno nesto uradi,predstaviti to kao igru. i kad nesto uradi obavezno ga pohvaliti.moja deca su ucila od druge godine da sama obuku svoj ves makar i naopako,da navuku carapice na noge itd.kasnije da sami iz kutije izvlace igrackice i posle igre da ih vracaju uz obavezno moje tapsanje ili pricicu. i postepeno smo muz i ja ukljucivale shodno uzrastu razne vrste poslova.kad su posli u skolu onda su izbacivali smece za novcanu nadoknadu.svakog petka uvece bila je isplata.tako su naucili da se za rad dobija nadoknada a oni su kupovali razne,stripove,slicice ,imali svoj zaradjeni novac da kupe rodjendanski poklon drugu/ci.danas su uspesni mladi ljudi koji efikasno barataju svojim zaradama i sto je najvaznije naucili da cene novac i da bez rada nema zarade.
.

ne

19-04-2022 14:32h
@mama dvoje dece
To je mac sa dve ostrice. Dete treba da nauci da radi kucne poslove jer su deo svakodnevnice, moje dete ne dobija nikakve pare za bacanje smeca I sredjivanje sobe. I mislim da nije dobro da dete za sve sto uradi ocekuje pare,nikad nista srcem nece raditi ili dati tako samo ceka pokon. Zvuci mi skroz materialistic ki. Verovatno su ekonomisti,bankari postali.

Za

19-04-2022 14:52h
To problem nije, i bolje je za dete da se uci da novac ne dolazi s neba! Ne podržavam samo ako majka vodi decu da bih ona sela i odmarala a deca da joj rade!!!!

Dragan

19-04-2022 15:36h
Pametno pricate drage majke, super je sto pametno vaspitavate vasu decu. Trebalo bi svaki dan da se prica na TV o tome i da bude predavanje za roditelje: "pare se ne beru sa drveca". Sami smo pogresno vaspitani da nista ne radimo kuci i nista ne pomazemo roditeljima jer i oni nas tako uce i onda imas odrasle ljude u 25, 50 ne znaju nista da rade, nesposobni debili. Kad bi mladi bili zaposleni ne bi imali vremena za suicide, nasilje, kriminal, besposlen mozak je utociste djavola.

MILE JNA

19-04-2022 15:36h
Nije nju majka odvela da je satre od rada, vec da je edukuje, jer kroz zivot treba dosta rada. A sve sto se bune su verovatno raspandrkace koje neznaju ni jaje da skuvaju

Goran

19-04-2022 15:41h
I mene je mama vodila na posao,pa i baba. Hehe dobijao sam i baksis. Od 14 sam radio poslove ne zato sto je neko to zahtevao nego sam hteo da imam neki svoj dinar koliko god on bedan bio. Od 14 sam naucio da kuvam,pomognrm baki na selu oko kopanja,kasnije sam rsdio po 4,5 poslova dok sam bio u braku. Sada sam lenj radim pola radnog vremena i uzivam

Mila

19-04-2022 15:43h
Deca do 20 godine moraju da nauce da brinu o sebi, a to podrazumeva ciscenje, kuvanje, upravljanje finansijama. To je roditeljski posao, samo sto su mnogi zaboravili na to. Ja sam rano pocela da brinem o kuci, takva je bila situacija. I nista mi ne fali. Sa 12 godina sam preuzela veci deo kucnih obaveza, znala sam da kuvam i da cistim. To mi je samo pomoglo u zivotu. Zavrsila sam skolovanje kao jedna od najboljih u generaciji i bila sam slobodna da idem gde god me zivot odnese, nisam morala da cekam mamu da mi spremi obrok. Dok mom rodjaku, majka salje hranu svake nedelje, a svake druge ide kod njega da mu pocisti stan. Ne zna ni kafu da skuva. I sad trazi "pravu zenu" da je zeni, jer je nesposobn da brine o sebi

Radovan

19-04-2022 15:48h
Nisu ludi japanci sto su ukinuli posao servirke i cistacice po skolama i vrticima, ne druze
moras sam da ocistis iza sebe i operes, tvoja mama nije uvek do tebe. Pogledaj nasu omladinu tuku se po gradu i fudbalskim terenima, zasto ne idu po selima da pomognu oko malina i vocnjaka? nece niko. Svi hoce da budu bogati biznismeni, nece da moze.
Moraju rukavi da se zasukaju propisno, inace imacemo nesposobne osobe preko 30.

Vesna

19-04-2022 16:03h
E Moja Mila moje cerke do 24 obe nisu htele nista da rade kuci ni bilo sta. Hvala Bogu
sto su se odselile i sada moraju da rade i same zarade za stan i auto i racune. Dok su bile
kod mene sve smo muz i ja morali da im platimo. Setaju po belom svetu, sve imaju firmirano a nece nista da ti pomognu, deca mogu zaista da budu dar od Boga ili propast!
Nisu sva deca zahvalna danas na necemu!

Cerka

19-04-2022 16:36h
Čim zagrebemo,dođemo do apsurda.Mrzela sam decu čije su majke domaćice,jer sve dobijaju na tacni.Deca su uglavnom prerazmazena.Majka kao pravnica,radila je u štali,posle je dolazio otac inzinje.Sa mamom sam vukla cigle kad smo pravili kuću.Ne zameram joj ništa.Ali majku,je iskorišćavaju njena majka.Mamu je od 13 meseci ostavila da čuva mladu sestru.Pravila je cigle od zemlje a deda i baba,posle honorarnih posla prodavali. Mama je kuvala,spremala,čuvala mlađu decu da bi majka joj imala vremena da se svađa sa ocem.Drug mi ima motel,ne može da ima decu.Priča da mu je čistačica dovela unuku,dok ona sprema da joj on kao gazda čuva unuku.Još je pričala kako mrzi decu,pošto nije sa teretom buci ,buci.. i nije dao pare detetu.Rekoh nađi neki razlog i otpusti je,to je uradio.Mnogi su mi pričali da im roditelji nisu davali da idu u školu da bi im čuvali ovce

Mama

19-04-2022 17:06h
Deca mogu da pomognu, recimo bace smeće, kupe hleb, sklone čiste sudove, ali da rintaju NE. U detinjstvu i treba da se uživa, a kad porastu i osnuju svoje porodice, dovoljno će rintati!

Maki

19-04-2022 17:09h
Ja sam od malih nogu sve radila uz majku, sezonski u osnovnoj zarađivala za svoju garderobu. Hvala im na tome jer sam sada sposobna da podižem sama četvoro dece a majstor mi netreba u kući. Ovo sto se sada dešava, dete nasrnuo na roditelje nije istina da je razlog, nedovoljno pružena ljubav. Upravo je to razlog, ravimo debile od svoje dece, sve na tacni i nemislimo na sebe. Kasnije, nisu sposobni tj spremni da se sami izbore za život. Ako im nedas, loš si ili misle da sve njima pripada a nama netreba ništa. Kasnije odu i gledaju samo sebe a život nam prošao u davanju i misleći samo na njih. Treba malo gledati i sebe.

Mlin Pipic

19-04-2022 18:35h
Od tog detet ce bidi nesto u zivotu bravo mama???

Novkk

20-04-2022 09:05h
A kakvim komentarima se nadate u zemlji gde mame prinose “deci” od 30god koji zive sa njima? 80% mladih nesposobno skroz, uz izgovor da nemaju dovoljno da se odvoje vec kao skupljaju za stan..

Ivica

26-04-2022 16:54h
Ovo me zanima plaća 200€ jeli to dnevno ili nedjeljno?

dk

27-04-2022 10:46h
najbolje da ju je ostavila da gleda pink
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: