BAHATI INVESTITOR NE ZNA DA RADNICI KAMIONIMA BLOKIRAJU ULICU, NE MOŽE DA PROĐE NI HITNA! Agonija stanara Zahumske traje mesecima
kamion preprečio ulicu, Foto: Privatna arhiva

BRUKA

BAHATI INVESTITOR NE ZNA DA RADNICI KAMIONIMA BLOKIRAJU ULICU, NE MOŽE DA PROĐE NI HITNA! Agonija stanara Zahumske traje mesecima

Beograd -

Stanari koji žive u Zahumskoj ulici na Zvezdari već devet meseci svakog jutra ostaju zaglavljeni i po pola sata u jednosmernoj ulici zbog javašluka na jednom gradilištu

Već devet meseci traje agonija stanara koji žive u Zahumskoj ulici na Zvezdari, ali i svih koji se zapute ovom jednosmernom ulicom, i to zbog javašluka tokom gradnje višespratnice! Svakog jutra put prepreči kamion koji odnosi šut, a investitor Predrag Obradović tvrdi za Kurir da ne zna da njegovi radnici blokiraju ulicu tako da ni kola Hitne pomoći ne mogu da prođu!

Zahumska ulica radovi
foto: Privatna arhiva

Besni stanari ove ulice požalili su se redakciji Kurira na gužvu koja se stvara svakog dana između 9.30 i 10 sati, kada mnogi kreću na posao ili vode decu u vrtić. Pitaju šta bi se desilo kad bi nekom pozlilo u tom kraju ili da je neka trudnica krenula da se porađa.

Zahumska ulica radovi
foto: Privatna arhiva

Tako u tom kolapsu na uglu Zahumske i Čelopečke ulice, odmah iza Vukovog spomenika, ljudi kasne na posao, kod lekara, na sastanke...

- Nije mi jasno zbog čega se posao ne obavlja noću ili kad nije špic, kad građani nisu u žurbi da stignu gde su krenuli. Pitamo se da li bahati investitor zna šta radi ovim zakrčenjem ulice. Šta ako se desi da Hitna pomoć treba da prođe ulicom, da je neko doživeo infarkt i da se bori za život.

Zbog kamiona i radova će ostati zaglavljeni u gužvi. A ulica je jednosmerna! Kad uđeš u nju, nema nazad - kaže za Kurir jedna ljuta stanarka, koja je i sama više puta ostala zaglavljena čekajući da se kamion pomeri.

Zahumska ulica radovi
foto: Privatna arhiva

Pozvali smo investitora Predraga Obradovića, koji kaže za Kurir da svakodnevno dva puta obavezno obilazi to gradilište na Zvezdari i da nikad nije video gužvu.

- Devet meseci traju radovi i nisam čuo da neko toliko diže prašinu oko toga i da nam se žali. I kad se lepo parkira kamion, tvrdim da ima mesta da se prođe. Mi smo maksimalno korektni, radovi nisu bučni, sve imamo uredno napisano crno na belo, ali kada je već gradilište u pitanju, nekad se i dese ovakve stvari, ali sigurno ne svakodnevno - kaže Obradović:

Zahumska ulica radovi
foto: Privatna arhiva

- Činjenica je da niko neće da pomogne, ali uvek se nađe neko ko će se žaliti na nešto, ne možemo svima da budemo po volji. Imamo dozvolu Sekretarijata, kao i zakupljen trotoar na kome staje kamion ili mikser, koji dolazi dva puta nedeljno.

O svemu što se dešava na gradilištu obavešteni su nadležni. Kad smo mu kazali da smo objavili tekst i da pogleda fotografije koje jasno ukazuju da niko ne može proći pokraj kamiona, on je nakon toga samo kratko rekao:

Papiri

Zakupio trotoar

Obradović kaže da je predao elaborat Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda kako bi zakupio deo trotoara:

- Postoji jasna procedura za to, popunjavanje elaborata o zauzeću, koji se, uz plaćanje takse, podnosi Sekretarijatu za saobraćaj i dobija se njihovo odobrenje.

- Ukoliko se desi ovakva gužva, naravno da nijedno vozilo neće moći da prođe, ali obilaskom radova sam video da ulica nije zakrčena.

Kurir.rs

Bonus video:

00:35

SRBIJA REŠAVA VIŠEDECENIJSKI PROBLEM! Stanovi za snage bezbednosti - cena kvadrata oko 500 evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track