BESPLATAN KONCERT U BOŽIDARCU: Beogradski džez kvartet nastupa 30. aprila od 20 časova
Foto: Privatna Arhiva

BESPLATAN KONCERT U BOŽIDARCU: Beogradski džez kvartet nastupa 30. aprila od 20 časova

Beograd -

Ustanova kulture Božidarac organizuje besplatan koncert povodom Međunarodnog dana džeza u subotu, 30. aprila, u 20 časova u velikoj sali Božidarca. Nastupa Beogradski džez kvartet koji će izvesti program pod nazivom "Jazz night in New York".

Direktor Božidarca Vladimir Kljajić ističe da prvi put učestvuju u zvaničniom programu obeležavanja Međunarodnog dana džeza.

- U ustanovi kulture Božidarac već nekoliko godina u nazad nastupaju džez imena kao što su Beti Đorđević, Nada Pavlović, Big Band RTS-a, a skoro su nastup imale i dve regionalne džez umetnice Dina Rizvić i Lana Janjanin. U Božidarcu se nalazi i Škola bubnjeva i saksofona, kao i muzička radionica KP2 za osnovce. Nadamo se da ćemo ovakvim događajima da dođemo do nove publike i popularizovati džez među mlađima - kaže Kljajić.

Božidarac, Vladimir Kljajić, džez
foto: Privatna Arhiva

Umetnički ansambl Beogradski Džez kvartet već nekoliko godina unazad svojim koncertima širom Srbije daje doprinos širenju stvarnih umetničkih vrednosti, naročito među mladom publikom, a pored koncerata organizuje i Džez radionice.

Božidarac, Vladimir Kljajić, džez
foto: Privatna Arhiva
Vladimir Kljajić
Vladimir Kljajić foto: Privatna Arhiva

Međunarodni dan džeza je proglasila Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu da bi se istakao džez i njegova diplomatska uloga u ujedinjenju ljudi u svim krajevima sveta. Proslavlja se svake godine 30. aprila, a ideja je potekla od džez pijaniste i Uneskovog ambasadora dobre volje Herbija Henkoka. Program u Božidarcu se realizuje uz podršku gradske opštine Vračar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track