OBILI JOJ AUTO ZA PAR MINUTA, DOK JE DETE OSTAVLJALA U VRTIĆU: Kad se požalila na društvenim mrežama doživela novi ŠOK! FOTO
Foto: Shutterstock

opljačkana

OBILI JOJ AUTO ZA PAR MINUTA, DOK JE DETE OSTAVLJALA U VRTIĆU: Kad se požalila na društvenim mrežama doživela novi ŠOK! FOTO

Beograd -

Na društvenim mrežama je počeo da kruži apel jedne Beograđanke kojoj su lopovi obili automobil. Sve se dogodilo na parkingu ispred vrtića na Banjici, dok je majka ostavljala dete u vrtiću.

Opljačkana žena je u objavi navela da su joj lopovi razbili prozor i ukrali tašnu koja je stajala u automobilu. Sve se desilo za svega nekoliko minuta, a naglašava da su se ovakvi slučajevi dešavali i ranije.

U objavi je napisano da je slučaj prijavila policiji, ali da su joj tamo rekli da, kako tvrdi, "tašni nije mesto u kolima". Sa navodnim odgovorom policije su se složili i pojedini sugrađani koji su rekli da se tašna nikada ne ostavlja u automobilu na vidnom mestu.

pljačka
foto: printscreen serbia live

"Gospođo, podignite svest tako što ćete da čuvate vaše stvari i da vodite računa o njima, a ne da ih ostavljate na „izvolte“. Ovo je Beograd, nije selo, krade ko i šta stigne, razbiće vam staklo zbog 100 dinara",– prokomentarisao je jedan korisnik.

Nepisano pravilo koje svaki vozač mora da zna i primenjuje jeste da ukoliko želi da ostane neopljačkan, vrednosti kao što su novac, novčanik, mobilni telefon i torbe ne sme da ostavlja u automobilu na vidljivom mestu. Najbolje je uvek sve važno nosioti sa sobom, odnosno ne ostavljati ni zatureno u automobilu. Ovako se šanse da vas zatekne razbijen prozor i opljačkan automobil znatno smanjuju.

Nesporno je da ne treba dodatno ženi „stati na žulj“, ali vrtić se nalazi u bilizini pet solitera na Banjici, između Crnotravske i Bahtijara Vagabazde, delu grada koji je poznat po sitnim krađama. U neposrednoj blizini vrtića je i park, a i zaklon solitera pomaže lopovima da nakon krađe brzo pobegnu i da im se izgubi svaki trag. Kako će se završiti slučaj ove žene i dalje je nepoznato, ali može da posluži kao dobra opomena neopreznim sugrađanima i zaštiti ih od potencijalne krađe.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track