PROMOVIŠU VAŽNOST OČUVANJA DUHOVNOG I TELESNOG ZDRAVLJA DECE: Finalisti Survajvora otvaraju Sportsko sabranje na Adi Ciganliji
Foto: Sveta Srbija

Manifestacija od posebnog značaja za beograd pod geslom "Čuvajmo božju tvorevinu"

PROMOVIŠU VAŽNOST OČUVANJA DUHOVNOG I TELESNOG ZDRAVLJA DECE: Finalisti Survajvora otvaraju Sportsko sabranje na Adi Ciganliji

Beograd -

Stefan Nevistić, Steva Stevanović, Nađa Erić, Milica Dabović, Maša Krupešanin ..... to su junaci koji su zajedno i složno, krenuli u susret izazovima Survajvora pokazavši pri tom izuzetnu ličnu volju da svoje veštine i mogućnosti podignu do maksimuma.

U iskušenjima punim strepnji, napetosti i izdržljivosti dali su primer da i današnje generacije imaju hrabrost da uzmu život u svoje ruke i iznađu rešenja daleko od civilizacije i svih blagodeti savremene svakodnevnice, kako bi obezbedili sebi i ekipi i sutrašnji dan.

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, deca, manifestacija
foto: Sveta Srbija

Zaista ovo ohrabruje, a pogotovo to što su ovi savremeni hajduci oduševili i one najmlađe koji ih svakodnevno oponašaju kroz igre na livadi i otvorenom.

Iskreno, vratili su osmeh detinjstvu današnjih klinaca i klinceza.

U to ime Sveta Srbija je na svom 9. Sabranju uvrstila i specijalnu dečiju sportsku stanicu koja neodoljivo podseća na one igrane na ostrvu u Dominikani, kako bi pružilo priliku hiljadama dece da se lično oprobaju i upuste u pustolovinu u ovom jedinstvenom danu Sabranja njihovog detinjstva.

Članovi ekipe crvenih i plavih biće upravo Stefan, Steva, Nađa....a pobednik Survajvora Stefan, će svečano otvoriti 9. Sabranje Svete Srbije

Sabranje - Manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd održaće se u subotu, 18. juna na sportskim terenima Ade Ciganlije (desno od kružnog toka).

Sveta Srbija, Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje
foto: Sveta Srbija

Sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija počeće sa dvetom liturgijom u 9 časova.

- Uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, kako je to blaženopočivši Patrijarh Irinej nazvao kovanicom ”harmoničnog vaspitanja”, Sportsko sabranje je do sada na predhodnih osam ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 180.000 posetilaca.

Prve godine sportska tema je bio fudbal, druge košarka, treće tenis, četvrte kraljica sportova-atletika, pete rukomet, šeste odbojka,sedme je obuhvaćen čitav sportski spektar veština kroz temu Olimpijade i olimpijskih sportova, a osme su epicentar bila deca i njihovo telesno i mentalno zdravlje, kao i važnost bavljenja sportom od najmlađih dana - s ponosom ističe za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije.

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, deca, manifestacija
foto: Sveta Srbija

Ove godine ćemo promovisati važnost inkluzije i brige o našem bližnjem uopšte u društvu, sa akcentom na jednaka prava i potrebe osoba sa invaliditetom koje se po voljnom angažovanju i ljubavi, svakodnevno bave sportom ili nekim oblikom fizičke aktivnosti.

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, deca, manifestacija
foto: Sveta Srbija

Mi danas među njima imamo na desetine uspešnih evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona u raznim sportskim disciplinama, koji nam ličnim primerom kroz svoj život, pokazuju snagu svog karaktera i istrajnosti, skromnosti i požrtvovanosti i iznad svega ljubavi uz puno poštovanje onog pored i preko puta sebe. Takođe kroz ovu sportsku temu, Sabranje će razložiti i potrebu za očuvanjem ne samo čoveka, nego i prirode koja nas okružuje: vazduha, zemlje, vode…. sve to pod sloganom: ”Čuvajmo božju tvorevinu”.

Jedan od medijskih pokrovitelja ove izuzetne manifestacije je i dnevni list Kurir.

SATNICA MANIFESTACIJE ”9. SABRANjE SVETE SRBIJE”:

Subota 18. jun, Ada Ciganlije (prostor i sportski tereni desno od kružnog toka)

9:00 – 11:00 Sveta liturgija

11:30 Otvaranje Manifestacije – sa šampionima paraolimpijcima Srbije, zajednička fotografija svih učesnika sportskih i kulturnih sadražaja

12:00 -12:30 Vežbamo sa šampionima – sportski program za predškolce

12:30 Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima

13:00 Ručak - vojnički pasulj

15:00 Tribina: ”Sport i Pravslavlje”

16:30 Proglašavanje pobednika svih turnira

17:00 Zatvaranje Manifestacije

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, deca, manifestacija
foto: Sveta Srbija

Turniri će biti organizovani iz sportova: odbojka, fudbal, atletski kros, košarka, stoni tenis, streličarstvo

Sportske stanice: preko 40 sportskih stanica sa prezentacijom sporta: borilačkih, modelarstvo, gimnastika itd …

Kulturno-umetnički program : folklor, balet, plesne grupe, pevačke grupe

Kreativne radionice: slikarstvo, kaligrafija, mozaik….

Obezbeđeni su i osveženje, sendviči, baloni, majice, sladoledi, za sve učesnike kao i pehari i medalje za najbolje u takmičenjima.

Ulaz i svi zadržaji na Manifestaciji su besplatni

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track