03:14

NIZAK VODOSTAJ MUKA ZA RIBOLOVCE! Nautičar za Kurir TV: Visoke temperature prave poseban problem, na 28 stepeni RIBA JE SKUVANA!

DIREKTRNO SA DUNAVA

NIZAK VODOSTAJ MUKA ZA RIBOLOVCE! Nautičar za Kurir TV: Visoke temperature prave poseban problem, na 28 stepeni RIBA JE SKUVANA!

Beograd -

Na većini rečnih tokova u Srbiji vodostaj je na veoma niskom nivou, blizu biološkog minimuma zbog čega se izdaju hidrološka upozorenja. I u Beogradu se vodostaj reka toliko spustio da bi građani u pojedinim delovima maltene mogli kopnom da dođu do splavova, samo kada tlo ne bi bilo veoma meko.

Nebojša Milosavljević nautičar kaže da je od malih nogu na reci, te da Dunav poznaje najbolje.

Kurir Televizija
foto: Kuri televizija

- Veliki problem je nizak vodostaj za plovidbu, ribolov, plivanje. Jer gde god da krenemo nailazimo na plitku vodu. Nizak vodostaj je od početka godine. On je štetan za ribu - kaže nautičar i dodaje:

- Međutim na sreću riba se izmrestila, mada je neki deo ostao zarobljen u kanalima. Pitanje je šta će biti sa njom na temperaturi vode od 27 do 30 stepeni. To je već barena riba - kaže Milosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

02:43

ALARMANTNO! POMOR RIBA ZBOG FEKALIJA: Problem star 20 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track