HEROJ MARKO KOJI JE SPASAO JEDNOGODIŠNJEG DEČAKA OD GRADA BEOGRADA DOBIO OVO! Zahvalio mu se i gradonačelnik ŠAPIĆ (FOTO)
Aleksandar Šapić se zahvalio heroju Marku Dragićeviću iz Obrenovca, Foto: Beoinfo

Junak iz Obrenovca

HEROJ MARKO KOJI JE SPASAO JEDNOGODIŠNJEG DEČAKA OD GRADA BEOGRADA DOBIO OVO! Zahvalio mu se i gradonačelnik ŠAPIĆ (FOTO)

Beograd -

Gradonačelnik Aleksandar Šapić zahvalio se u ime Grada Beograda Dragićeviću, koji je jednogodišnjoj bebi spasao život, i rekao da će ga predložiti za nagradu za herojski čin

Heroja iz Obrenovca Marka Dragićevića, koji je pre četiri dana spasao život jednogodišnjem dečaku, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ugostio je u Starom dvoru i u ime Grada Beograda zahvalio mu na herojskom činu i poklonio mu opremu za pecanje.

- Marko je uradio herojski čin kao Beograđanin i kao Obrenovčanin. Herojstvo koje je Marko pokazao zaslužuje da bude predloženo za Nagradu Grada Beograda. Predložiću ga za nagradu za herojsko delo, jer je to minimum što možemo da uradimo kao Grad Beograd - rekao je Šapić i dodao da je ovo delo lepa slika Beograda i Srbije:

- Verujem da ima puno ovakvih i sličnih slučajeva širom Beograda i Srbije, a Marko neka bude inicijalna kapisla da se više piše o ovakvim ljudima i njihovim delima. Predlažem da pored crne hronike novinari uvedu i belu hroniku, gde bi se pisalo i govorilo o lepim, pozitivnim stvarima poput ovog Markovog herojskog čina, jer je Srbija zemlja dobrih i plemenitih ljudi koji hoće da pomognu.

Takođe, gradonačelnik je u ime Grada heroju Dragićeviću poklonio opremu za pecanje.

Aleksandar Šapić, Miroslav Dragićević
foto: Beoinfo

- Saznali smo da je Marko strastveni pecaroš, pa smo mu u znak pažnje kupili pecarošku opremu - zaključio je Šapić.

Marko se zahvalio gradonačelniku na pozivu u Skupštinu grada i dodao da je uradio nešto što je od sebe i očekivao, a to je da u toj situaciji pomogne jednogodišnjem dečaku.

Aleksandar Šapić, Miroslav Dragićević
foto: Beoinfo

- Ne vidim sebe kao heroja, već kao oca dva dečaka čija je dužnost bila da reaguje na ovakav način i pomogne svakom kome je pomoć potrebna.

Očekujem da na ovakav način reaguje svaki građanin Srbije i sveta, te da pomogne svakom kome je to potrebno - kratko je rekao skromni Dragićević i dodao da je jednogodišnji dečak sada dobro.

1 / 4 Foto: Printscreen

Podsetimo, majka se s dečakom vraćala od lekara kada je primetila da se mališanu slošilo i da je izgubio svest. Zaustavila je vozilo u naselju Zvečka i pokušavala da mu pomogne. Dragićević je naišao svojim vozilom i zahvaljujući brzoj reakciji, pribranosti i hrabrosti, veštačkim disanjem spasao život dečaku.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

06:50

OVO JE HEROJ KOJI JE SPOJIO MAJKU I ĆERKU POSLE 52 GODINE! Radojica će pamtiti to do kraja života EVO KAKO JE TO USPEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track