Bijenale tapiserije u Konaku kneginje Ljubice
Foto: Sr.wikipedia.org

Jubilarno dvadeseto

Bijenale tapiserije u Konaku kneginje Ljubice

Beograd -
Izložba na temu "Panorama" otvara se večeras

BEOGRAD - Izložba jubilarnog 20. Bijenala tapiserije na temu "Panorama" u organizaciji Sekcije za tekstil i savremeno odevanje Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) otvara se večeras u Konaku kneginje Ljubice.

Savet izložbe: Aleksandra Bogićević, Maja Gecić, Marija Tasovac, Sonja Rosić i dr Dijana Milašinović Marić, kustos izložbe, odabrali su temu "Panorama" kao izazovnu priliku za osmatranje i promišljanje jer smatraju da prethodne četiri decenije dualizam tradicionalnog i inovativnih kretanja predstavlja panoramu savremene umetnosti tapiserije.

"Kao što svet koji nas okružuje oblikuje učesnika i posmatrača, tako i umetniku postavlja pitanja na koja samo on može dati odgovor. U kom se pravcu krećemo, da li to možemo predvideti i gde je naša uloga u svemu tome? Da li se možemo osloniti na iskustvo, ili moramo istraživati, ili čak rizikovati? Budnost koja se od nas očekuje uvlači nas u panoramu sopstvenih projekcija. Ali, u tome je odgovor, zar ne?", poručuje savet izložbe.

Učesnici 20. Bijenala tapiserije su Gorjana Ajzinberg, Aleksandra Bogićević, Ivana Bugarinović, Agneš Budžarov, Tamara Vasiljević, Maja Gecić, Sofija Di Garofani (po pozivu), Jasna Dulić Grujić (po pozivu), Daliborka Đurić, Dragan Jankov (po pozivu), Divna Duca Milivojević, Slađana Milojević, Vesna Milunović, Milica Mirković, Izabela Mitić, Nataša Krstić, Snežana Pešić Rančić, Sonja Rosić, Marija Tasovac, Zlatko Cvetković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja