DEVOJČICI (2) PAS ODGRIZAO PRST I POJEO GA! Ščepao je Kristinu za ruku, majka je jedva iščupala dete iz njegovih čeljusti!
Foto: Shutterstock, Printscreen privatna arhiva

horor u krnjaču

DEVOJČICI (2) PAS ODGRIZAO PRST I POJEO GA! Ščepao je Kristinu za ruku, majka je jedva iščupala dete iz njegovih čeljusti!

Beograd -

Jučerašnji dano prodica male Kristine Ć. iz Beograda, zauvek će pamtiti po stravičnom događaju koji je jedno prijatno popodne pretvorio u pravu dramu. Dvogodišnju devojčicu u Krnjači je napao ulični pas i odgrizao joj prst!

Što je najgore, ovo je moglo da bude sprečeno, s obzirom na to da građani ovog dela glavnog grada već godinama mole nadležne da reše problem sa velikim brojem napuštenih pasa.Čitava drama počela je juče oko 13 časova, u Ulici Jovice Jasjevića, u Krnjači, naselja u predgrađu Beograda.

- Bilo je sasvim obično popodne, vreme ručka i u posetu su nam došle moja sestra i njena dvogodišnja ćerkica. Dan je počeo kao i svaki drugi, a onda se pretvorio u najveću agoniju naših života - počinje priču tetka dvogodišnje devojčice.

Naime, nakon ručka njena sestra, odnosno majka male Kristine, sa njom je izašla u šetnju, nedaleko od kuće gde su došle u goste

- Dete kao i svako dete, radoznalo i puno života, tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba - priča ona i dodaje:

"U tom trenutku, pas je nasrnuo na dete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički ju je ujeo, da nije hteo da pusti dok joj nije odgrizao ceo prst! - prepričava tekta devojčice detalje drame koja se juče odigrala ispred njenog doma.

Dete je uz ogroman bol, dodaje, doživelo u velike traume, kako i njena majka. To je bukvalno bila borba sa psom, njega koji kidiše i moje sestričine i sestre da je isčupaju iz njegovih čeljusti - rekla je tetka male Kristine.

Kristina Ć., pas odgrizao prst
foto: Printscreen privatna arhiva

Nakon ujeda i te krvoločne borbe, majka male Kristine je nekako uspela brzo da se pribere i kontaktira Hitnu pomoć.

- U svom tom haosu i šoku, oni su njoj odgovorili da izlaze samo u slučaju životne ugroženosti i uputili su je da dete odvedu u prvi dom zdravlja u Krnjači. To je bio novi šok - priča nam tetka.

Kako dalje nastavlja, otac devojčice je u tom trenutku bio na poslu, ali čim je saznao šta se dešava dojurio je što je pre mogao. U međuvremenu, i on je pozvao Hitnu pomoć u nadi da će ovog puta shvatiti ozbiljnost situacije.

- Međutim i on je dobio isti odgovor - da su se već čuli sa majkom deteta i da nije dovoljno strašno da bi morala hitna pomoć da dolazi i ponovo su ih uputili u dom zdravlja - ispričala nam je tetka devojčice.

Stvar su tako, ipak morali da uzmu u svoje ruke... Hitno su krenuli u dom zdravlja.

- Kako su u zdravstvenoj stanici videli Kristinu i njenu ruku odmah su nas primili i pružili prvu pomoć te su je odmah po hitnom postupku prevezli u Institut za majku i dete na odeljenje dečije hirurgije gde je nakon korona testa izvršena operacija prsta - priča nam tetka i dalje uznemirena zbog svega.

Na Institutu su im tražili deo odgrizenog prsta kako bi ga prišili, ali to nije bilo moguće - pas ga je izgleda pojeo!

- Angažovali smo našu majku, komšiluk nam je dostao pomogao da nađemo prst, ali nažalost, krvoločni pas ga je pojeo, te transplatacija nije bila moguća - priča tetka.

Kako dodaje, na ruci devojčice ostao je samo koren prsta.

- Kristina je još uvek u bolnici, sada je stabilno, životno ugrožena nije bila nijednog trenutku, ali opet to ne smanjuje njenu traumu i činjenicu da ima invaliditet - kaže tetka devojčice.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track