KRISTININA BORBA JOŠ TRAJE: Devojčica (2) iz Beograda kojoj je pas pojeo prst se fizički oporavlja, ali ŽIVI U STRAHU
Foto: Shutterstock, Printscreen privatna arhiva

KRISTININA BORBA JOŠ TRAJE: Devojčica (2) iz Beograda kojoj je pas pojeo prst se fizički oporavlja, ali ŽIVI U STRAHU

Beograd -

Porodica male Kristina Ć. iz Beograda teško da će ikada zaboraviti traumu kada je njihovu mezimicu na ulici napao pas, odgrizao joj prst i pojeo ga. Sve se dogodilo kada se devojčica, nakon ručka kod tetke u naselju Krnjača, prošetala sa majkom po ulici.

- Dete je izašlo da se prošetaju nakon ručka, krenula je da pomazi psa jer i mi imamo psa, ali on ju je napao. U tom ludilu, majka deteta je pokušala da otera psa, ali bezuspešno. Taj pas joj je odgrizao i pojeo deo malog prsta - kaže tetka Vesna.

Nakon napada, Hitna pomoć, kažu, nije želela da se pojavi, te su roditelji dete odveli na Institutu za majku i dete gde joj je ukazana prva pomoć i sređena rana.

Danas, nakon nekoliko nedelja, devojčica je kod kuće hrabra i jaka.

- Kristina je kod kuće, sada će tri nedelje od operacije i kost bi trebala da je srasla, ali još uvek ide svakodnevno na kontrole i previjanje jer proces oporavka posle transplantacije kože još uvek traje. Uplašena je još uvek, ali je dobrica, tiha i nasmejana kada je u sigurnom okruženju. Sada smo u potrazi za dečijim psihoterapeutom koji radi sa malom decom - priča Vesna.

Borba deteta traje još uvek.

- Kod kuće je ona, jaka je i bori se, ali je uplašena jako. Ona ima dve godine i baš lepo priča, ali mi želimo psihoterapeuta da joj obezbedimo, jer je dete u strahu. Nažalost, retko ko radi sa tako malom decom - priča teta i dodaje:

- Rana joj je sanirana, a pod stresom je i moja sestra, još nije svesna da bilo šta ispriča.

Psi su sklonjeni sa ulice, ali samo na nekoliko dana.

- Pse su počeli da sklanjaju, ali nažalost opet su tu i ima ih sve više i više. Mi našu borbu vodimo do kraja, ne znam šta će biti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track