MENJAMO ZARĐALE SVETILJKE PRE NEGO ŠTO PADNU! Zima nosi taj rizik, NIJE MOGLO DA SE ČEKA! To niko nije uradio 40 godina (FOTO)
Brankov most, Foto: Dado Đilas

KONAČNO!

MENJAMO ZARĐALE SVETILJKE PRE NEGO ŠTO PADNU! Zima nosi taj rizik, NIJE MOGLO DA SE ČEKA! To niko nije uradio 40 godina (FOTO)

Beograd -

Radovi na Brankovom mostu, kako je najavljeno, trajaće do 26. novembra, a za tra saobraćaj će biti zatvorene leve kolovozne trake u oba smera. U tom periodu preduzeća Beograd put i Putevi Beograd zameniće nosače stubova javne rasvete, a gradonačelník Aleksandar Šapić je podsetio da se od 1954. godine nije radilo na dilatacijama, odnosno na spojnicama dva dela Brankovog mosta.

-To je možda moglo da sačeka još par meseci, ali onda postoji rizik da se postojeći korodirani stubovi javne rasvete sruše usled jakog vetra tokom zime. Kako bismo svakako morali da zatvorimo saobraćaj dok budemo menjali stubove javne rasvete, odlučili smo da završimo sve to što nije rađeno četrdeset godina. Za takve stvari je svakako pogodniji avgust, ali je ovo situ- acija na koju ne možete da utičete, morate da donesete odluku i poslušate struku - istakao je prvi čovek prestonice.

Cilj gradske uprave je da idemo korak ispred i preduhitrimo neke stvari koje mogu da se dogode, a to je slučaj sa Brankovim mostom čija je sanacija počela u ponedeljak, istakao je Šapić, i naveo da se trenutno rekonstruiše više od 30 ulica u gradu, koje nisu u bile u planu kada je došao na mesto gradonačelnika.

- Rebalansom budžeta obezbedili smo oko milijardu dinara za sanaciju i rekonstrukciju ovih ulica. Možda je i to moglo da sačeka leto, ali po mom mišljenju, neke stvari treba da se urade kada se ukaže prilika - istakao je Šapić, i najavio da će polovinom decembra, kada bude prestala gradevinska sezona, izaći pred gradane sa informacijom koliko je ulica urađeno i kako su one izgledale pre i posle rekonstrukcije.

Novogodišnja rasveta od 15. decembra

Gradonačelnik je podsetio da će novogodišnja rasveta biti postavljena od 15. decembra do 15. januara u užem turističkom centru grada, te da će Grad to koštati oko 500 hiljada dinara.

Gradonačelnik je prilikom gostovanja na K1 televiziji podsetio da je osnovano telo ,"Lice grada" koje sinhronizuje rad svih republičkih i gradskih preduzeća.

- Veoma je važno da se poštuju termini i mislim da za poslednjih sedam godina nije urađeno toliko koliko će biti za ova tri meseca. Postavili smo neke nove standarde, a tu pre svega mislim na poštovanje rokova i kvalitet radova - rekao je gradonačelnik.

Kurir.rs / Alo

Bnus video

01:45

NOVA LOKACIJA STAROG SAVSKOG MOSTA: Biće izmešten NA TRAVU, a oko njega će se nalaziti kafići i restorani (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track