MAČKA LJUBICA VEĆ 15 GODINA ŽIVI U HALI PIONIR: Redovna je na treninzima Zvezde, a zna i da PREKINE UTAKMICU ako se naljuti (FOTO)
Foto: RTS printscreen

hit

MAČKA LJUBICA VEĆ 15 GODINA ŽIVI U HALI PIONIR: Redovna je na treninzima Zvezde, a zna i da PREKINE UTAKMICU ako se naljuti (FOTO)

Beograd -

U nekadašnjoj Hali "Pionir" živi mačka Ljubica.

Već tri godine ne propušta nijednu utakmicu Košarkaškog kluba Crvena zvezda, a redovna je i na treninzima. Ljubica ima svoje omiljeno mesto na tribinama i odatle redovno prati utakmice.

- Ljubica je naša mezimica. Odrasla je ovde, ima već 15 godina, tu je hranimo, mazimo, čuvamo, glavna je - rekla je Maja Stojković.

- Prava gospođa, uobražena, nije mazulja, ali nije pokvarena. Ne mogu da je definišem. Dosta je hladna, ali i nije. Čudna je - iskrena je Irena Nenić.

Već tri godine deo je tima Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Kažu da ne propušta nijednu njihovu utakmicu, a redovna je i na treninzima.

- U nekoliko navrata, kad su nam bile neke izuzetno važne utakmice, primećivao sam da se vrzma ovde po dvorani kao da oseća da nešto bitno treba da se desi. Njoj ne smeta ni buka. To je zaista frapantno. Ova sirena u Pioniru je izuzetno jaka. Ali njoj to ne smeta, kao ni vika, škripa patika - istakao je portparol KK Crvena zvezda Igor Vujičin.

Svaki kutak ove dvorane je njen pa se zato u svakoj prostoriji može naići na njene posude sa hranom i mlekom. O njoj brinu svi, a možda najviše radnici kafića i prodavnice u okviru hale.

- Ja kupim hranu, znaju gde stoji, ne sme da bude gladna, dobro joj je ovde. Uglavnom, ja bih volela da sam na njenom mestu, uživa - našalila se Irena.

Nije popularna samo u dvorani nego i na društvenim mrežama. Ljubica ima i Tviter nalog koji vodi jedan od navijača crveno-belih.

- Hteo je da ostane svedočanstvo o jednoj mački, životinji koja je tu zaista jedna raritetna, retka priča, koja je deo jedne hale. Ona je inače dovedena ovde kao mače da rasterava miševe i pacove, raščistila ih je, a sad se, da se našalimo, više bavi košarkom - otkriva Igor.

Krznena lepotica već 15 godina otvara i zatvara košarkašku sezonu u Hali "Aleksandar Nikolić".

O tome da je ovo njena kuća svedoči i podatak da je jednom prilikom ušetala na teren i prekinula utakimicu jer ipak je gazdarica.

Kažu da ne preza ni od policijskih pasa i da se zapravo psi nje plaše. Hladna, staložena, odana i neustrašiva savršen uzor svim sportistima.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track