MOTO DEDA MRAZEVI PONOVO VOZE: Humanitarna akcija u Sremčici, stižu pokloni za decu iz doma
Foto: privatna arhiva

MOTO DEDA MRAZEVI PONOVO VOZE: Humanitarna akcija u Sremčici, stižu pokloni za decu iz doma

Beograd -

Posle kovid pauze motociklisti ponovo voze ka drugarima u Sremčici. Očekivanja su velika jer je su posete "Moto Deda Mrazova" izostale zbog mera tokom pandemije pa su i deca i motociklisti u velikom iščekivanju predstojećeg susreta.

"Ove godine održaćemo 16. po redu Dedamrazijadu u kojoj ćemo posetiti naše drugare u Sremčici. BJB Moto Deda Mraz je akcija pokrenuta 2007. godine na BJBikers forumu u kojoj se sakupljaju sredstva za paketiće namenjene štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici", navodi se u saopštenju.

Tradicionalno, svake poslednje subote u godini "Moto Deda Mrazevi" se okupljaju, u koloni odvezu do Sremčice gde posete štićenike i predaju im paketiće. Akcija će se održati u subotu 24. decembra sa početkom u 10.00 časova.

Moto Deda Mrazevi, Deda Mrazevi
foto: privatna arhiva

Satnica ovogodišnje akcije:

Okupljanje motociklista 10h - Plato ispred Skupštine grada Beograda

10.45h – Tradicionalno zajedničko fotografisanje

11.00h – Polazak organizovane kolone ka Domu u Sremčici (tradicionalna ruta)

11.30-11.45h – Dolazak u Dom u Sremčici

12.00 – 14.30h – Druženje sa štićenicima doma

Ovogodišnji novitet je i što je akcija potpomognuta od strane vrtića Trešnjica u Zemunu, tako što su vaspitačice vrtića organizovale prikupljanje poklona za decu u Sremčici od strane dece iz vrtića, čime su interno promovisali vrednosti kojima se BJBikers organizacija vodi, a to su solidarnost, humanist, saosećajnost I ljubav prema deci sa hendikepom. Na taj način je prikupljeno dosta igračaka i poklona, koje će Deda Mrazevi odneti a način kako je to urađeno daje poklonima nemerljivu vrednost.

Osim u Beogradu, "Moto Deda Mraz" akcija održaće se od strane drugih organizacija u sledećim gradovima:

Zaječar – 24. decembar

Zrenjanin – 24. decembar (okupljanje u 12.00, kulturni centar)

Novi Sad – 24. decembar (okupljanje u 9.30 časova, plato SPENS-a)

"Pozivamo sve motocikliste da nam se pridruže kako bi u što većem broju posetili drugare, doneli im tople emocije, lepo vreme za druženje I novogodišnje paketiće. Pozivamo I sve medije da našu akciju isprate onoliko koliko mogućnosti dozvoljavaju. Ističemo da je za decu izuzetno važno da vide sebe, svoje drugare I ustanovu u kojoj borave u medijima jer se na na taj način ne osećaju odbačeni od šire društvene zajednice, vide da su deo nje i da o njima misle i drugi ljudi koji nisu motociklisti", dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track