KOŠARKAŠI DARIVALI DECU U BOLNICAMA: Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže
Foto: Kurir

lep gest

KOŠARKAŠI DARIVALI DECU U BOLNICAMA: Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže

Beograd -

Košarkaši okupljeni u Quantox IT ligi ni ove godine nisu zaboravili mališane u bolnicama. Humanitarna akcija "Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže" već petu godinu mami osmehe na licima dece koja Novu godinu dočekuju u zdravstvenim ustanovama. Broj paketića se iz godine u godinu uvećava srazmerno uvećanju broja sportista u ligi.

IT liga
foto: Kurir

- Prošle godine prikupili smo 200 paketića, a ove godine čak 500. Humanitarna akcija osmišljena je tako da svaki igrač donese bar po jedan paketić. Od 23. decembra obilazimo ustanove i do sada smo poklone uručili deci koja se leče u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", kao i u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Danas smo bili u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj. Nažalost zbog mera koje su uvedene zbog Kovid-19, deci nismo lično mogli da uručimo paketiće, već smo im ostavili ispod jelki u bolnicama. Ipak, videli smo da deca donošenje naših paketića posmatraju sa prozora uz osmehe, što nas čini posebno srećnim - ispričao je za Kurir vlasnik IT lige Luka Bulatović.

IT liga
foto: Kurir

Akcija će biti nastavljena i u narednim danima, kada će ovi humanitarci obići i Specijalnu osnovnu školu "Miloje Pavlović" na Banovom brdu. Paketići su već poslati u Dom za decu ometenu u razvoju Veternik, a pokloni koje su sportisti doneli na košarkaške terene u petak će biti odneti u Prihvatilište za decu Beograda u ulici Živka Davidovića 64 u Beogradu. Ova Liga nastavlja sa humanitarnim akcijama i posle Nove godine kada se prikupljaju pokloni i za đake za školsku slavu Sveti Sava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track