700 KVADRATA ČISTOG LUKSUZA I BAZEN USRED SOBE: Zavirite u vilu na Dorćolu, ljubitelji kuća izabrali je za najbolju u 2022. (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

projekat

700 KVADRATA ČISTOG LUKSUZA I BAZEN USRED SOBE: Zavirite u vilu na Dorćolu, ljubitelji kuća izabrali je za najbolju u 2022. (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Prostor spektakla i intimnosti u porodičnoj vili na Dorćolu. Atrijum s japanskim vrtom, sirovo drveno deblo, vatra iz kamina i bazen koji vlasnika vodi na neko udaljeno ostrvo, samo su neki od detalja ove spektakularne kuće od 700 kvadrata.

Kuća koja se prostire na 700 m2 površine, a čiji su autori Mina Obradović, Maša Obradović i Ivan Obradović iz beogradskog studija, ocenjena je kao najbolja od strane čitalaca portala Gradnja posvećenom temama iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

U neizvesnom glasanju, kuća koju je projektovao beogradski biro Supra Architecture dobila je najbolju ocenu publike i ponela titulu Kuće godine 2022. Odluka stručnog žirija se čeka.

Ovo je kuća koja se ljudima najviše dopala

Znači, prošla godina pamtiće se po spektakularnom projektu savremene urbane vile koja je svoje mesto našla u samom srcu Dorćola.

"Tematski prostori vile formirani su kao refleksija na egzotična mesta, daleke kulture, divne predele, sa kompleksnim detaljima koji daju odgovor na zahteve klijenta: prostori kriju više funkcija i načina upotrebe, koriste se neobični predmeti, vizure se neočekivano otvaraju", navodi se u opisu projekta, prenosi Mondo pisanje Gradnje.

Rang-lista:

U najuži izbor za nagradu Kuća 2022. godine - Powered by Xella ušlo je 10 realizovanih projekata. Publici su se, prema ukupnom broju glasova, najviše dopale sledeće kuće:

Kuća na Dorćolu Supra Architecture (15.761 poena)

Kuća u Grockoj MZ Studio (15.451 poena)

Kuća na Fruškoj gori N-Martin Studio (15.395 poena)

Kuća na Kopaoniku, Evozome Design (15.276 poena)

Kuća u Valjevu KEJ (14.672 poena)

Kuća na Dunavu Tijana Ačanski i Ivana Beljanski Ulić (13.997 poena)

Kuća u Zrenjaninu Milica Kova, Igor Kovač i Aleksandra Jevtić (13.642 poena)

Kurir.rs/Mondo/Gradnja.rs/Dragan Marković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track