BATAJNICA DOBIJA NOVO GROBLJE: Novo konačište i raskrsnica biće gotovi na leto
Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.

izgradnja

BATAJNICA DOBIJA NOVO GROBLJE: Novo konačište i raskrsnica biće gotovi na leto

Beograd -

ZEMUN - U zemunskom naselju Batajnica u toku su radovi na izgradnji novog groblja koje obuhvata parcelu veličine 12 hektara od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Završetak radova na izgradnji novog groblja očekuje se polovinom godine.

Projektom je predviđeno da se tokom prve faze radova izgradi kapela i ekonomski objekat za smeštaj radnika sa garažom za službena vozila, navodi se u saopštenju ove opštine.

Takođe, u ovkiru večnog počivališta biće urađene i interne saobraćajnice sa pratećom infrastukturom i opremom, a biće urađene i površene koje su namenjene za ispraćaje i sahranjivanje.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele. Planom je predviđeno i da se naprave grobovi za polaganje urne kao i "vrt sećanja", kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Kako se navodi u saopštenju, projekat su inicirali Gradska opština Zemun i žitelji Batajnice koji su godinama imali problem jer su svoje najmilije morali da sahranjuju na drugim gradskim grobljima obično u naseljima Dobanovci ili Ugrinovci, piše Novosti.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebne usluge".

Osim izgradnje novog groblja u Batajnici, u toku su radovi i na novoj raskrsnici u centru ovog naselja, kojom će se iz Ulice pukovnika Milenka Pavlovića skretati ka Šangaju, Busijama i Ugrinovicima.

Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice Nova 47. koja predstavlja nastavak Šangajske ulice i novoizgrađenog nadvožnjaka u Batajnici. Radovi uključuju i rekonstrukciju Ulice pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od 250 metara i dodavanje saobraćajne trake, dok je planirano da Ulica Nova 47. dobije novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu kao i trotoare sa obe strane ulice.

Radovi na saobraćajnici Pukovnika Milenka Pavlovića izvodiće se u dve faze tokom februara i marta. U toku rekonstukcije, saobraćaj putničkih vozila odvijaće se trasom ulica: Novosadska - Katice Opačić - Jovana Brankovića. Autobusi javnog prevoza i teretna vozila kretaće se naizmenično jednom saobraćajnom trakom kroz Ulicu pukovnika Milenka Pavlovića.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track