BEOGRAĐANI ŠOKIRANI NOVOM STAVKOM KOJU NAPLAĆUJU RESTORANI: Usluga od 400 dinara zbunila goste - ko ne ume sam, plaća! (FOTO)
Foto: twitter, profimedia

pa ovo nema nigde

BEOGRAĐANI ŠOKIRANI NOVOM STAVKOM KOJU NAPLAĆUJU RESTORANI: Usluga od 400 dinara zbunila goste - ko ne ume sam, plaća! (FOTO)

Beograd -

Cene u restoranima, od onih najfinijih do onih brze hrane, sve su veće i veće, ali je jedan gost ostao šokiran kada je video dodatnu stavku na računu koji je trebao da plati u jednom beogradskom restoranu.

Ne, nije u pitanju "muzički dinara" ili kuver, već nešto potpuno novo u "ponudi" ugostitelja u Beogradu. Naime, gosti su pored naručene flaše vina morali da plate i uslugu otvaranja boce!

otvaranje boce
foto: twitter

Da vam konobar otvori bocu plaćate 400 dinara. Da, lepo ste pročitali - otvaranje vina košta 400 dinata. Nigde u restoranu ne piše da li postoji opcija da sami izvadite pampur - piše u postu.

A u komentarima se ljudi nadaju da je sipanje vina još uvek gratis.

Kuver od 500 dinara

Mnogi se međutim pitaju i da li je u redu da vam konobar donese, bez pitanja, kuver, ili “zalogaj dobrodošlice”, koji podrazumeva nešto, bilo šta, što dobijete dok čekate naručeno jelo.

I on gotovo nikad nije besplatan.

- U jednom beogradskom restoranu čekao sam glavno jelo, kada nam je konobar doneo, bez pitanja, kuver , sa malo sirnog namaza, i korpom sa par kifli. Iako ne jedem sir, nisam hteo da odbijam, misleći da je cena simbolična. Cena je na kraju bila 500 dinara. Previše za kiflu sa malo sira, zar ne? - pita se jedan Beograđanin.

Praksa u elitnim restoranima preko

U nekim restoranima u inostranstvu, konobar bez pitanja otvara veliku flašu vode, čim sednete za sto.

- Ovo je praksa u brojnim arapskim zemljama. Njima je normalno da ćete konzumirati vodu uz jelo, i naravno, kao i sve ona se plaća. U boljim restoranima je flaša vode i do 6,7 dolara.

Kurir.rs/Blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track