ĐACI DESETE BEOGRADSKE GIMNAZIJE PRVOG DANA RASPUSTA ZAPOČELI AKCIJU ČIŠĆENJA ŠKOLSKOG DVORIŠTA: Pridružile se i komšije (FOTO)
Foto: Deseta beogradska gimanzija

vredni

ĐACI DESETE BEOGRADSKE GIMNAZIJE PRVOG DANA RASPUSTA ZAPOČELI AKCIJU ČIŠĆENJA ŠKOLSKOG DVORIŠTA: Pridružile se i komšije (FOTO)

Beograd -

Učenici i profesori Desete gimnazije "Mihajlo Pupin“ prvi dan svog prolećnog raspusta započeli su akcijom čišćenja školskog dvorišta i prostora oko škole.

Akcija je organizovana na inicijativu učenika kojoj su se pridružili i komšije iz okolnih zgrada i lokala, kao i JKP Zelenilo koje je donelo opremu za čišćenje i organizovalo iznošenje smeća.

Profesorka hemije Ivana Lautarević rekla je da kroz nastavu i ekološke aktivnosti predmetni nastavnici Desete gimnazije ne samo što prenose znanje i razvijaju ekološku svest učenika već se trude da ih motivišu i izgrade im stavove odgovornog ponašanja kako prema sopstvenom zdravlju tako i prema životnoj sredini.

učenici, čišćenje dvorišta
foto: Deseta beogradska gimanzija

- Na ovaj način se podstiče saradnja, druženje, preduzimljivost i inicijativa za rešavanje problema - kazala je profesorka.

Jedan gimanzijalac dodao je da već duže vreme imaju želju da se bave ekološkim akcijama.

- Sada kada je konačno došlo proleće imamo priliku da zapravo realizujemo tu ideju. Nadamo se da je ovo prva od mnogih akcija koje ćemo organizovati i da ćemo ovim podstaći ekološku svest građana.

Direktorka škole "Dragana Tatalović" istakla je da škola podržava učeničke inicijative.

- Škola rado podržava učeničke inicijative za brojne humanitarne i ekološke aktivnosti nastojeći da svoje đake oblikujemo i kao ličnosti, pa je ovaj segment veoma važan.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja