IZMENE U SAOBRAĆAJU ZBOG PRIKAZA SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE: Nekoliko linija menja trasu, uvodi se i jedna privremena (FOTO)
Foto: Tamara Trajković

GRANIT 2023

IZMENE U SAOBRAĆAJU ZBOG PRIKAZA SPOSOBNOSTI VOJSKE SRBIJE: Nekoliko linija menja trasu, uvodi se i jedna privremena (FOTO)

Beograd -

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa Gradom Beogradom, organizuje prikaz sposobnosti Vojske Srbije GRANIT 2023, koji će povodom Dana Vojske Srbije biti održan u danas, 22. aprila, na Vojnom aerodromu "Pukovnik – pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Na prikazu sposobnosti, koji počinje u 11 časova, biće predstavljene sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, savremeno naoružanje i vojna oprema kojim raspolaže, kao i deo proizvodnog programa preduzeća domaće odbrambene industrije. Sa oko 5.000 angažovanih pripadnika Vojske Srbije i više od 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme, ovo će biti dosad najveća prezentacija snaga i sposobnosti Vojske Srbije.

Pored prikaza, posetioci će biti u prilici da od 9 do 15 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, te da se lično uvere da je Vojska Srbije, zahvaljujući velikom investicionim ciklusu započetom pre nekoliko godina, sada respektabilna snaga i faktor na koji se mora računati.

Izmena u saobraćaju

Zbog realizacije prikaza sposobnosti Vojske Srbije GRANIT 2023 danas će doći i do posebne organizacije saobraćaja od 7 do 16 časova, tako da će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

  • Vozila sa linije 700 će saobraćati od okretnice „Batajnica (železnička stanica)”, ulicama Matrozovom, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada i dalje redovnom trasom;
  • Vozila sa linija 73, 706 i 706E će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Carice Jelene, Matrozovom do okretnice „Batajnica (železnička stanica)”;
  • Vozila sa linije 702 će saobraćati ulicama Šangajskom i Mladih gorana do privremenog terminusa „Batajnica (Šangajska)”;
  • Vozila sa linije 703 se dele na dve linije, i to na liniju 703L: privremeni terminus „Batajnica (Šangajska)” – Mladih gorana – Šangajska – Put za Ugrinovce – Beogradska – terminus „Ugrinovci”, kao i na liniju 703L1: terminus „Zemun /Kej oslobođenja/” – Marka Nikolića – Dr Jovana Subotića – Stevana Markovića – Glavna – Trg Branka Radičevića – Cara Dušana – Batajnički drum – Batajnički drum 6. deo – Batajnički drum 17. deo – Slobodana Bajića – Batajnički drum – Majora Zorana Radosavljevića – (Matrozova, Carice Jelene, u smeru ka Keju oslobođenja) – Stevana Dubajića – Kralja Radoslava – Vojvode Nikole Stanjevića – Matrozova – terminus „Batajnica (železnička stanica)”.

Uspostavlja se privremena lokalna autobuska linija 706AM, koja će saobraćati na relaciji „Batajnica (železnička stanica)” – aerodrom Batajnica. Trasa linije je sledeća: Batajnica (železnička stanica)” – Matrozova – Carice Jelene – Pukovnika Milenka Pavlovića – terminus „Aerodrom Batajnica”. Vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta.

izmene, GSP
foto: Beoinfo

Linije gradskog prevoza prema vojnom aerodromu u Batajnici saobraćaće prema dnevnom redu vožnje koji važi tokom radnih dana.

Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca – glavni ulaz na Vojni aerodrom „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović”, ulaz u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović”, kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track