Pogledajte, komunalna policija tuče putnika bez karte

Pesničenje

Pogledajte, komunalna policija tuče putnika bez karte

Beograd -
U autobusu na liniji 95 u Krnjači komunalni policajac nekoliko puta u stomak udario Dražena C. (31) iz Berana jer nije hteo da izađe iz autobusa
1 / 4

BEOGRAD - Batine ako nemaš kartu!Na Jutjubu se juče pojavio snimak na kom se vidi kako komunalni policajac tuče putnika u autobusu na liniji 95! Incident je mobilnim telefonom snimio putnik Nenad S. na stajalištu u Krnjači, a sve se dogodilo kad je Dražen C. (32) iz Berana, s prebivalištem u Padinskoj skeli, odbio da izađe iz autobusa jer nije imao kartu.- Pretrčao sam iz jednog autobusa u drugi i više nisam imao kredita na bus-plus kartici. Komunalni policajci su insistirali da izađem iz autobusa, a ja iz principa to nisam hteo. Onda su počeli da mi zavrću ruku i da me udaraju pesnicom u stomak i tada više nije bilo šanse da izađem jer je proradio inat. Već sam kontaktirao sa advokatom i ovaj što me je udarao biće krivično gonjen - kazao je Dražen C.Jedan od svedoka događaja ispričao je za Kurir da Dražen C. nije želeo da uđe na prednja, nego na srednja vrata.Ignorisao upozorenje- Kontrolor ga je upozorio da mora da uđe na prednja vrata, a on mu je rekao: „Nismo mi ovce da nas usmeravate gde da uđemo!“ Onda je odgurnuo kontrolora, ušao na srednja vrata i uhvatio se za šipku. Kontrolor je tada pozvao komunalne policajce, kojima je mladić rekao da je student i da žuri na ispit. Nudio je da uzmu njegovu ličnu kartu, ali oni su rekli da ne mogu da ga kazne jer je strani državljanin. Onda je usledilo koškanje, a zatim je jedan policajac triput udario putnika u stomak! Na kraju je putnik seo, a posle incidenta pozvali su policiju - ispričao je očevidac.Dražen C. je posle ovog incidenta priveden u policijsku stanicu Palilula, gde je, uz konsultaciju s tužilaštvom, protiv njega podneta krivična prijava zbog sprečavanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju dužnosti.- Policajci su saslušali i komunalnog policajca koji je udarao Dražena C., kao i kontrolora koji se prvi sporečkao s putnikom. Komunalni policajci su tvrdili da nisu tukli putnika - rekao je izvor Kurira.Ispitaćemo slučajŽeljko Ožegović, član gradskog veća, kaže za Kurir da će ceo slučaj biti ispitan.- Nije dozvoljeno voziti se bez karte, a kad komunalna policija insistira da putnik napusti vozilo, on to mora da uradi. Naravno, nije dozvoljena upotreba sile, zato ćemo ovaj slučaj detaljno ispitati - kaže Ožegović, koji nije mogao da objasni šta se dešava kad putnik bez karte ne želi dobrovoljno da izađe iz autobusa..

Zakon: Sme da upotrebi siluGorjana Obrenović, načelnica Komunalne policije u Beogradu, kaže za Kurir da će njeni službenici odgovarati ako su krivi. Ona je dodala da po Zakonu o komunalnoj policiji komunalni policajac fizičku snagu i službenu palicu može da upotrebi samo ako na drugi način od sebe ili drugog ne može da odbije istovremeni napad.

Sličan incident i u NišuSličan incident dogodio se krajem prošle godine u Nišu kada je ulični prodavac pred komunalnim policajcima, umesto da pokaže ličnu kartu, izvadio nož iz džepa. Otimanje sečiva trajalo je nekoliko sekundi i pritom je jedan policajac lakše povređen.

http://www.youtube.com/watch?v=S06bF07nH1g
http://www.youtube.com/watch?v=ABx5ebGoPNY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track