UDARIO AUTO SA TRUDNICOM I ČETVORO DECE I POBEGAO! Saobraćajka kod Kluza, Beograđani pomogli Ukrajincima
Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

auto im uništen

UDARIO AUTO SA TRUDNICOM I ČETVORO DECE I POBEGAO! Saobraćajka kod Kluza, Beograđani pomogli Ukrajincima

Beograd -

Porodica iz Ukrajine umalo je stradala večeras u Beogradu, u Bulevaru kralja Aleksandra, kada je na njih naleteo pik-ap, koji se posle sudara dao u beg.

U vozilu stranih registarskih oznaka bili su muž, žena koja je u drugom stanju, i četvoro njihove dece. Kretali su se ka Mirijevu kada je na njih nešto pre 22 sata, naletelo drugo vozilo.

"Nakon sudara, vozač pikapa je krenuo da beži. Iako su prolaznici pokušali da ga zaustave, on je samo otišao", ispričao nam je jedan od građana koji se zatekao na licu mesta.

Iz vozila su sa roditeljima preplašeni izašli dva dečaka i dve devojčice, od kojih mlađa ima tek nešto više od godinu dana. Srećom, prošli su bez povreda. Međutim, automobil u kojem su bili dalje nije mogao - nakon sudara više nije bio u voznom stanju.

sudar
foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je krenula da obavlja uviđaj. Kako je automobil porodice stajao uništen na raskrsnici sa Mite Ružića, skretanje ka Mirijevu je bio veoma otežano, zbog čega su se formirale kolone sve do Cvetkove pijace i niže ka gradu.

Srećni što su izvukli živu glavu, muž i žena su brže bolje pozvali šlep službu da uništeno vozilo pomeri sa ulice.

Onda su se suočili sa drugim problemom... Sa četvoro male dece, od kojih najstarije ima svega osam godina, trebalo je da odu do kuće. Tada su im u pomoć priskočila dvojica humanih Beograđana.

Kako saznajemo, oni su se ponudili da ih prevezu do kuće.

"Umorni i potreseni, verovatno i uplašeni, prvo nisu hteli, ali su na kraju pristali da prihvate pomoć. Supružnici su se dogovorili kako da se podele, jer nisu svi mogli da stanu u jedan automobil. Otac je sa jednim delom porodice seo u jedno vozilo, majka sa ostalom decom u drugo. Sve vreme se suprug osvrtao da vidi da li ih drugo vozilo prati", ispričao nam je izvor.

Kako saznajemo, bezbedno su stigli na odredište i od srca se zahvaljivali momcima koji su im pomogli u nevolji. Gest hvale vredan, bravo Beograđani!

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track