GIMNAZIJA U LAZAREVCU DOBIJA NOVI IZGLED: Počela rekonstrukcija stolarije, ali to NIJE SVE - evo šta je još u planu
Foto: Printscreen

GIMNAZIJA U LAZAREVCU DOBIJA NOVI IZGLED: Počela rekonstrukcija stolarije, ali to NIJE SVE - evo šta je još u planu

Beograd -

U lazarevačkoj Gimnaziji u toku je zamena kompletne stolarije na školskoj zgradi, a u planu je i sanacija mokrih čvorova.

Sredstva za rekonstrukciju ovog školskog objekta obezbedila je GO Lazarevac, koja je nedavno Ginmaziji dodelila i sedam elektronskih interaktivnih tabli.

Radove, koji bi trebalo da budu završeni do kraja jula, obišli su predsednik opštine Bojan Stević, predsednik Skupštine Bojan Sinđelić i član Veća zadužen za obrazovanje Rade Mirković.

Lazarevac
foto: Printscreen

Početak nove školske godine učenici Gimnazije dočekaće u mnogo boljim uslovima a od ove godine dobiće i besplatne udžbenike.

Zgrada Gimnazije u Lazarevcu do kraja jula meseca imaće potpuno novu stolariju. U planu je da do početka nove školske godine bude urađena i sanacija mokrih čvorova.

Dugogodišnji problem učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi bila je loša izolacija, a zahvaljujući opštinskom rukovodstvu i ovaj problem će biti rešen kompletnom zamenom stolarije. Do kraja godine u planu je i rekonstrukcija krova, rekao je prilikom obilaska radova u Gimnaziji predsednik opštine Bojan Stević.

Lazarevac
foto: Printscreen

Direktorka Gimnazije Jasna Marković zahvalila se rukovodstvu opštine na pomoći koja je pružena ovoj školi tokom prethodnih godina, ali i ove kalendarske godine. Pored zamene stolarije, opština je uradila i legalizaciju objekta čime su stvoreni uslovi da se obezbede sredstva za nova ulaganja i uređenje objketa.

Marković kaže da će zahvaljujući značajnim ulaganjima, lazarevačka Ginmnazija svakako biti jedan od najbolje opremljenih objekata na teritoriji Grada Beograda a novine u školovanju, učenicima će omogućiti i interaktivne elektronske table koje je obezbedila GO Lazarevac.

Elektronske interaktivne table

Pored zgrade Gimnazije, uređenje školskih objekata očekuje i osnovne škole u užem gradskom jezgru a od 01. septembra svi učenici na teritoriji naše opštine imaće i besplatne udžbenike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track