BESPLATNO U BEOGRADU: Ovako možete da se zabavite u prestonici, a da vas ne košta mnogo
Foto: Shutterstock

BESPLATNO U BEOGRADU: Ovako možete da se zabavite u prestonici, a da vas ne košta mnogo

Beograd -

Bilo da je kišno ili sunčano, tek Beograd svakog leta nudi mnogo lepih, a besplatnih sadržaja. Za svaki ukus može da se nađe ponešto. Mi smo za vas izdvojili neke ideje. Nema šanse da vam budete dosadno, sem ako to sami ne izaberete.

Dok jedni tokom leta traže mesto pod krošnjom ili klimom, drugi tragaju za nekim novim iskustvom. Istražili smo kako sve možemo da se zabavimo, a da nas ne košta mnogo.

Tako deca mogu da nauče da vezu, jer je to, kako kažu zabavno, smiruje i opušta.

Ako vam je vez priča sa druge planete, Beograd nudi i druge zabave. Mnoštvo besplatnih izložbi, koncerata, predstava, pešačkih tura.

Za decu avanturiste čak i sportske kampove. Sportski centar "Voždovac" organizuje besplatan letnji kamp za osnovce i srednjoškolce. Deca iz Starog grada imaju besplatne vodene aktivnosti.

"Pošto smo zemlja plivanja i vaterpola, za najmlađe sugrađane na bazenima "25. maj" imamo pod prokroviteljstvom grada Beograda, Sekreretarijata za sport i omladinu treninge plivanja, usavršavanja tehnika plivanja ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom sa decom školskog uzrasta. Ima i vaterpolo, to je pod finasijama opštine Stari grad, utorkom i četvrtkom, subotom posle radnog vremena od 19 časova", rekla je Marina Kiš, instruktorka plivanja na bazenu "25. maja"

Nije vruće samo deci. U Starom gradu penzioneri koji imaju karticu "Stari grad misli na tebe", takođe mogu da se rashlade i zabave.

proleće, lepo vreme, Kalemegdan
foto: Petar Aleksić

Kulturni sadržaji

Osim fizičkih aktivnosti, Beograd nudi i besplatne kulturne sadržaje. Vikendom pre podne su besplatne predstave za decu u Pozorištu Teatrijum, nedeljom je ulaz u Narodni muzej besplatan za sve. Počelo je i Starogradsko leto, ali i kulturno leto na više lokacija na Vračaru.

"Kreće onlajn program koji će biti besplatan, u pitanju je škola filma tokom četiri nedelje, posetioci će moći da prate osam predavanja istorijat filma, od razvoja nemog filma, preko zlatnih godina Holivuda, novog talasa. Kreće i škola kineskog jezika", kaže Vladimir Kljajić, direktor UK "Božidarac".

Ako volite film, ne brinite, ima nešto i za vas - projekcije pod vedrim nebom u Novom bioskopu Zvezda, na Savskoj promenadi.

Očekuje nas i Vikend vračarskog filma u Božidarcu. Beograd nudi mnogo mogućnosti svakoga leta, potrebno je samo malo volje da se zabava pronađe.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track