BEOGRAĐANKE SE ZATEKLE U POPLAVI Voda prodrla, popele se NA KROV AUTA, a onda se pojavio ON: "Superoluja rađa SUPERLJUDE" (VIDEO)
Foto: TikTok/dnevnadozabeograda

neverovatna scena

BEOGRAĐANKE SE ZATEKLE U POPLAVI Voda prodrla, popele se NA KROV AUTA, a onda se pojavio ON: "Superoluja rađa SUPERLJUDE" (VIDEO)

Beograd -

Snažno nevreme juče je tokom dana paralisalo Beograd, praćeno obilnom količinom padavina i olujnim vetrom, te je u kratkom vremenskom roku na ulicama nastao potop.

Mnogi građani su, nakon upozorenja na oluju koja hara u čitavom regionu, pohrlili da se na vreme sklone. Međutim, bilo je i onih koji su sticajem okolnosti bili sprečeni da u tome uspeju, te su se zatekli nasred potopljenih ulica.

Ali, s obzirom da u svakom zlu ima i nešto dobro, tako se u svakoj neprilici nađe bar jedna osoba velikog srca. Tako se u jeku obilnih pljuskova jedan mladi pesnik Stevan Lalović zatekao na Bežanijskoj kosi, gde je nesebično pružao pomoć ljudima koji su bili okovani poplavom na gradskim ulicama.

spasavanje, auto pod vodom
foto: TikTok/dnevnadozabeograda

Ovaj humani gest mladog pesnika bi, najverovatnije, široj javnosti ostao nepoznat, da nije bilo društvenih mreža i nekoga da javno podeli šta se dogodilo.

Naime, na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, Stevan je zakoračio u vodu i krenuo ka dvema ženama koje su bile zarobljene u automobilu i koje su krenule da se penju na krov kako bi se spasile.

S obzirom da je nabujala voda došla do samog prozora njihovog automobila, očigledno je da je situacija bila potencijalno opasna.

@dnevnadozabeograda Pesnik Stevan Lalovic nesebicno i hrabro ulazi u vodu da pomogne ljudima. Beograd, Bezanijska Kosa. #tiktoksrbija #srbija #serbia #fyp #fyp #fypシ゚viral #fypシ #dnevnadozabeograda #beogradinfo #srbija #serbia ♬ original sound - Dnevna doza Beograda

Stevan se, srećom, u tom trenutku našao u blizini, te kada je ugledao šta se dešava, pojurio je ka ženama kako bi im pružio pomoć da se izvuku.

Bez obzira što snimak ne prikazuje šta se dogodilo u trenutku kada je uspeo da priđe dvema ženama, sama činjenica da neko pristiže da pruži pomoć kada smo u nevolji, mnogo znači i pretpostavlja se da je mladi pesnik uspeo da im pomogne da se izbave.

Pouka ovog snimka jeste da se u nevolji poznaju heroji, a jedan od komentara ispod objave to je lepo objasnio: "Superoluja je za posledicu imala superljude".

spasavanje, auto pod vodom
foto: TikTok/dnevnadozabeograda

Podsećanja radi, snažno nevreme pogodilo je u Srbiju juče oko 14 časova, a prvo su pogođeni zapadni delovi zemlje. Pola zemlje je juče bilo u narandžastom, a pola u crvenom, najvišem stepenu upozorenja.

Oluja praćena obilnim pljuskovima i olujnim vetrom, koja je pogodila Beograd, prouzrokovala je veliku štetu, a mnoga kola ostala su zarobljena na putu. Takođe, prijavljivano je da su stabla pala na automobile na više mesta u prestonici, a tako su zabeleženi i slučajevi pada krovova sa zgrada usled olujnog vetra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track