BIO JE MALI I MODAR! Zdravka izvadila bebu iz WC šolje pa tešila uplašenu majku: Poljubila sam je i rekla Vuk! Tako se i zove
Foto: YouTube/ Novo jutro

porođaj na autobuskoj stanici

BIO JE MALI I MODAR! Zdravka izvadila bebu iz WC šolje pa tešila uplašenu majku: Poljubila sam je i rekla Vuk! Tako se i zove

Beograd -

Heroinu jučerašnjeg dana koja je spasila bebu rođenu u toaletu autobuske stanice, Zdravku Rutić, danas svi pozdravljaju na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu i čestitaju joj. Hrabra žena kaže da je i dalje pod stresom i u šoku od svega što je doživela, ali osmeh sa lica ne skida.

Zdravka je juče spasila jedan život! I to onaj koji je tek nastao! Oživela je tek rođenu bebu i to u javnom toaletu na peronu Autobuske stanice u glavnom gradu.

Zdravka radi kao čistačica. U jednom trenutku, kako je ispričala čula je da iz toaleta neko viče "Upomoć! Upomoć!". Uletela je u kabinu i imala šta i da vidi - veoma uznemirena devojka (20) već se bila porodila! Da stvar bude još dramatičnija, dete je upalo u WC šolju. Iako u šoku, Zdravka nije izgubila prisebnost, već je bebu, svu modru, praktično crnu, odmah izvukla i uspela da oživi!

Ovaj Zdravkin nesvakidašnji podvig izazvao je ogromnu pažnju javnosti, a kako je danas rekla, još uvek je pod stresom zbog svega što se dogodilo.

- To je nešto neopisivo, treba doživeti to, spasila sam jedan mlad život. Ušla sam unutra, zatekla sam to. Zvala sam obezbeđenje, oni su reagovali odmah. Bio je mali i modar, ja sam ga okrenula, reagovala sam odmah, počeo je da plače i to je to. A posle nije mi bilo dobro, još sam pod stresom - ispričala je Zdravka danas.

Osim što se pobrinula za bebu, i majku je, koja je prema njenim rečima bila izbezumljena, potom bodrila je i tešila.

Zdravka Rutić, Ljubinko Mlađenović
foto: YouTube/ Novo jutro

Tešila majku, a onda je i sama počela da se trese

- Mazila sam je, poljubila sam je, rekla sam joj da mora da ga čuva, da je on mali vuk i ona je rekla neka bude ime Vuk. I videćemo se u "Narodnom frontu", čula sam da je sve okej - rekla je ova izuzetna žena.

Prema rečima očevidaca, nakon cele drame Zdravka je uzela šećer i vodu, i nije prestala da se trese. Kako je priznala, prvi put u životu nije mogla da prebroji pazar od stresa.

"Operater iz Hitne me je pitao da ponovim šta se desilo"

Heroj Ljubinko prvi je pritrčao da pomogne Zdravki u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

- U prvi mah bili smo zaprepašćeni, tako se nešto nije desilo nikad. Došli smo i videli dete krvavo i modro, tek rođeno... Pozvao sam Hitnu pomoć, operater me je zamolio da mu ponovim šta se desilo. Poslao je odmah Hitnu, rekao nam je da stegnemo pupčanu vrpcu, to smo i uradili, doneli smo ćebe, malo smo okupali bebu. Zatekla se i jedna putnica, koja je medicinski radnik ona nam je dosta pomogla. Hitna je došla brzo i sve se završilo kako treba - rekao je Ljubinko za "Pink".

(Kurir.rs/Pink/Blic)

Bonus video:

02:25

PODVIG NIŠKIH LEKARA NEĆE REŠITI PROBLEME ZDRAVSTVA Pilipović o listama čekanja: To nije sistem, TRI ŽENE MOGU SVE DA PROMENE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track