GRADONAČELNIK ŠAPIĆ U BARAJEVU: Otvorio sportsku halu i novoizgrađeni Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju (FOTO)
Foto: Beoinfo

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ U BARAJEVU: Otvorio sportsku halu i novoizgrađeni Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju (FOTO)

Beograd -

Gradonačelnik Aleksandar Šapić otvorio je danas novoizgrađeni Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, u naselju Gaj, u okviru posete opštini Barajevo. On se danas obratio zvanicama na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana opštine i obišao završne radove prve faze na Sportsko-rekreativnom centru „Barajevo”.

Aleksandar Šapić, Barajevo, Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju
foto: Beoinfo

Gradonačelnik je rekao da je Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju spreman da u punom kapacitetu primi sve korisnike.

– Deca i mladi imaće moderan prostor, na koji možemo da budemo ponosni, kako Grad Beograd – Opština Barajevo tako i država Srbija. Mislim da retko koja zemlja u regionu i šire može da se pohvali ovako opremljenim objektom. Zato mi je izuzetno drago da kao gradonačelnik mogu da otvorim ovaj objekat namenjen osetljivim kategorijama našeg društva. U vremenima kada se stalno priča o nekim velikim megalomanskim stvarima, često zaboravimo na one koji bez pomoći društva i svih nas prosto ne mogu sami, a to su deca ometena u razvoju za koju ovakve ustanove i postoje – rekao je Šapić, koji je zaposlenima, rukovodiocima, korisnicima, deci, mladima i njihovim roditeljima poželeo da uživaju u ovom objektu i da ga koriste na najbolji mogući način.

Prema njegovim rečima, lokacija na kojoj se nalazi ovaj centar je možda jedna od najlepših u Beogradu, jer je blizu grada, a utisak je kao da ste u srcu Šumadije.

Aleksandar Šapić, Barajevo, Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju
foto: Beoinfo

Gradonačelnik je ovom prilikom obišao i Sportsko-rekreativni centar „Barajevo”, koji će biti otvoren sredinom oktobra.

– Sportska sala je multifunkcionalna i izgleda zaista veličanstveno. Prvi put će stanovnici Barajeva i oni koji dolaze ovde imati salu kakva dolikuje stanovnicima grada. Ukoliko budemo obezbedili, a hoćemo, stvari koje postoje i u centralnim gradskim opštinama, Barajevo lokacijski, sa svojim prirodnim karakeristikama, ima zaista potencijal da postane jedna od najatraktivnijih lokacija za život u našem gradu – istakao je Šapić.

Gradonačelnik je najavio da će na jesen ovde biti postavljen kamen temeljac za izgradnju otvorenog bazena, kasnije i zatvorenog, te da će se graditi ambulanta čime će suštinski biti promenjena percepcija ne samo ovog dela već i čitavog Barajeva.

Aleksandar Šapić, Barajevo, Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju
foto: Beoinfo

– Nastavićemo da radimo. Trudiću se da u sledećih nekoliko meseci obiđem što više takvih opština, jer mislim da pored mnogobrojnih ulica koje smo počeli još prošle godine da radimo kako bismo im omogućili uslove koje imaju i građani u centru grada, život na obodima grada može da ima mnogo veće prednosti. Oni koji žive u prigradskim opštinama ubuduće neće biti u podređenom, već u povlašćenom položaju – rekao je gradonačelnik. Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović ponovio je da će multifunkcionalna sportska hala sa poslovnim objektom sredinom oktobra biti predata građanima na korišćenje, te da se tada završava prva faza sportskog kompleksa.

1 / 10 Foto: Beoinfo

– Uz veliku pomoć Grada Beograda, sredinom oktobra ćemo položiti kamen temeljac za početak druge faze u okviru koje će se graditi zatvoren i otvoren bazen. Barajevo je bila jedina opština u Beogradu koja do sada nije imala sportsku halu, a ni bazen. Zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i mojim saradnicima, Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju je završen. Time smo deci omogućili bolji i ugodniji život – naglasio je Adamović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track