GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Zaposlenima u BG vrtićima dodatno povećanje zarada za 10 odsto! Evo kolika će biti plata vaspitačice
Foto: Kurir televizija

uoči sednice Skupštine grada

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Zaposlenima u BG vrtićima dodatno povećanje zarada za 10 odsto! Evo kolika će biti plata vaspitačice

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad odobriti dodatna sredstva iz budžeta za povećanje osnovice zarada zaposlenima u predškolskim ustanovama za još deset odsto, što će za povećanjem iz republičke kase, podići njihove plate za oko 30 odsto.

On je, u obraćanju pred sednicu Skupštine grada na kojoj se razmatra rebalans budžeta za ovu godinu, rekao da će takav rast zarada uvećati plate za vaspitačice sa 70.000 dinara na oko 100.000.

"To povećanje će važiti od oktobra ili novembra, zavisno od toga kada se odluka 'upakuje'", rekao je Šapić.

Dodao je da će tim radnicima biti povećana i solidarna pomoć, pa će umesto 25.000 dinara dobiti 40.000, kao i zaposleni u javnim preduzećima. Iz budžeta će, kako je rekao, dodatno biti izdvojeno milijardu dinara za obnovu ulica u Beogradu. Istakao je da se kontroliše kvalitet popravljenih ulica i da se neće dogoditi da se više puta raskopavaju kako kome od javno-komunalnih preduzeća treba, jer se njihovi zahtevi objedinjavaju i istovremeno se provodi celokupna infrastruktura.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Naveo je da će se Grad okvirno zadužiti oko 300 miliona evra da bi obnovio gradski prevoz i uveo autobuse na gas umesto na naftu i da kredit ili lizing neće koštati ništa jer će to pokriti izaci za ogromnu potrošnju nafte.

On je rekao da će biti povećan broj proizvoda koji se mogu dobiti za besplatne vaučere time što će moći da se kupi i bebi oprema.

Šapić je rekao da će se obrazovati komisija koja će zahtevati da se zapušteni ulazi i fasade koji ruže ambijentalnu sredinu obnove, u suprotnom biće predviđena kazna.

Šapić je rekao da je doneta i odluka da se osnuju dnevni centri za decu koja imaju probleme u ponašanju. Ta usluga će biti besplatna i kako je rekao pomoć roditeljima.

On je, na pitanje novinara da li je danas angažovano dodatno obezbeđenje zbog sednice, rekao da Grad nije angažovao nikakvo dodatno obezbeđenje, a da ne zna da li ga je angažovala republička vlast, u čijoj je nadležnosti zgrada.

Na pitanje da li će biti kandidat za gradonačelnika na mogućim vanrednim izborima Šapić je rekao da ukoliko bude izbora da ne vidi razlog da ne bude kandidat SNS-a ili neke šire koalicije.

"Ukoliko bude prevremenih beogradskih izbora ne vidim razlog da ne budem kandidat, imamo rezultate", rekao je Šapić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track