MEĐUNARODNI FESTIVAL SAKSOFONA OD 28. DO 30. SEPTEMBRA: Otvaranje jubilarnog 10. izdanja u SANU
Foto: Shutterstock

MEĐUNARODNI FESTIVAL SAKSOFONA OD 28. DO 30. SEPTEMBRA: Otvaranje jubilarnog 10. izdanja u SANU

Beograd -

Međunarodni festival saksofona – "Belgrade SAXperience" biće održan od 28. do 30. septembra u Beogradu, najavili su organizatori.

Jubilarno 10. izdanje festivala će, u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, otvoriti Jan Gričar, jedan od najboljih mladih saksofonista iz Slovenije, uz klavirsku pratnju pijanistkinje Neže Bregar.

U petak, 29. septembra u "Parodbrodu" nastupa duo saksofona iz Belgije "Helix2" koji čine Nele Tibo i Bart van Beneden, kao i, pre njih studenti saksofona Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Na zatvaranju festivala koncert će održati jedan od najuspešnijih austrijskih saksofonista Lukas Gabric, a pratiće ga domaći džez muzičari - pijanista Aleksandar Grujić, kontrabasista Miloš Čolović i bubnjar Aleksandar Cvetković.

Festival Belgrade SAXperience osnovan je 2014. kao inicijativa Udruženja saksofonista Srbije sa saksofonistom Milanom Savićem na čelu. Tokom devet izdanja festivala održano je više od 150 koncerata u Beogradu i u 12 gradova Srbije, sa blizu 450 učesnika iz 15 zemalja.

Festival su podržali Ministarstvo kulture Srbije, Austrijski kulturni forum Beograd, kao i ambasade Belgije i Slovenije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track