NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE! Osim povećanja penzija, spreman još jedan finansijski PODSTICAJ
Foto: Grad Beograd

NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE! Osim povećanja penzija, spreman još jedan finansijski PODSTICAJ

Beograd -

Penzioneri u Srbiji dobili su od 1. oktobra vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto, ali još jedna velika olakšica usledila je istog datuma kada je krenula da važi penzionerska kartica za koju se prijavilo oko milion penzionera. Osim pokazivanja velikog poštovanja i zahvalnosti, putem penzionerske kartice, država je pokazala koliko se bori za naše najstarije građane i koliko želi da im olakša treće doba.

Penzionerska kartica za sve koji su se prijavili počela je da važi od nedelje 1. oktobra, a Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je kompletan spisak mesta na kojima penzioneri imaju popuste i koliko oni iznose. Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorani, bazeni, itd, dok se iznosi popusta kreću od 2 do 66 odsto.

00:51

Nova pomoć za penzionere

Na listi onih koji su, između ostalih, ponudili popuste su kompanija NIS, Aman, Apoteka Beograd, JP Putevi Srbije MediGroup, domovi za stare Akvaten i „Sveti Trifun“, Očna kuća Albert Beograd i Dijagnostički centra Albert Beograd, Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda, Кanjiža, Junaković Apatin, Gamzigrad, Atomske banje, Gornja Trepča...

PIO fond je vodio računa o popustima koji su bitni penzionerima, pošto onima sa malim primanjima najviše trebaju prehrambeni proizvodi, kućna hemija, medicinska usluga, lekovi, suplementi.

Takođe, od velikog je značaja i što će korisnici penzionerske kartice moći da ostvare 30 odsto popusta prilikom korišćenja usluga "Srbija voza".

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev. Korisnicima penzija je za prijavu potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track