U dve saobraćajke petoro povređenih

Hitna pomoć

U dve saobraćajke petoro povređenih

Beograd -
Tom prilikom medicinski tehničar je zadobio posekotinu u predelu lakta, a naneta je i materijalna šteta, jer je razbijeno bočno staklo na vozilu

BEOGRAD - Tokom protekle noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima je pet osoba povređeno, a prilikom jedne intervencije napadnuta je lekarska ekipa i povređen je medicinski tehničar, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Lekarska ekipa napadnuta je verbalno i fizički sinoć oko 21.25 časova u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, rekla je Macura.

Tom prilikom medicinski tehničar je zadobio posekotinu u predelu lakta, a naneta je i materijalna šteta, jer je razbijeno bočno staklo na vozilu, objasnila je Macura. Ona je navela da je napadač bila osoba koja se lažno predstavila i bila pod uticajem alkohola.

Tri osobe su povređene u saobraćajnom udesu oko 23.30 časova u Ulici Kneza Miloša kod ugla sa Ulicom kraljem Milana, rekla je Macura. Mladić star oko 21 godinu zadobio je povrede vrata i grudnog koša, a muškarac star 34 godine, vozač, povredu glave i vrata i posekotinu u predelu nosa.

Treća osoba, muškarac star oko 28 godina, zadobio je ogrebotinu u predelu uva. Sva trojica su odbili da budu prevezeni u bolnicu, dodala je Macura. Dve osobe su povređene u saobraćajnom udesu sinoć oko 19.35 časova na putu ka Boljevcima, rekla je Macura.

Muškarac star oko 31 godinu, vozač, zadobio je povredu istezanje vrata, dok je devojka, vozač, stara oko 20 godina, zadobila povredu glave. Oboje su odbili prevoz do bolnice.

Hitna pomoć je tokom protekle noći u Beogradu obavila 98 intervencija, od kojih 15 na javnom mestu, a pomoć lekara su najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici, astmatičari i ostali pacijenti, precizirala je Macura.Macura je savetovala odmor, umerenost u fizičkoj aktivnosti i oprez na javnim mestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track