SAZNAJTE IZ PRVE RUKE KAKO SE UPRAVLJA OPŠTINOM! Stručna praksa u beogradskoj opštini Stari grad - EVO O ČEMU JE REČ
Foto: Printscreen/Instagram/opsinastarigrad

SAZNAJTE IZ PRVE RUKE KAKO SE UPRAVLJA OPŠTINOM! Stručna praksa u beogradskoj opštini Stari grad - EVO O ČEMU JE REČ

Beograd -

Stari grad svake godine tradicionalno raspisuje javni poziv za stručnu praksu u toj opštini. Prvo je ove godine raspisan javni poziv za peti po redu ciklus programa stručne prakse u Upravi Gradske opštine Stari grad.

Program je pre svega bio namenjen studentima visokoškolskih ustanova i diplomcima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji grada Beograda.

Potom je usledio i javni poziv za Letnju praksu za studente visokoškolskih ustanova i diplomce u Uslužnom centru opštine Stari grad. Bila je to prilika da se budući akademski građani upoznaju sa funkcionisanjem lokalne uprave i da u neporednom kontaktu sa građanima steknu neophodno iskustvo o radu javnog uslužnog servisa jedne lokalne zajednice kakva je opština Stari grad.

A onda u septemrbu stuže još jedan poziv ciklus programa stručne prakse u Upravi Gradske opštine Stari grad. Još jedna prilika studentima i diplomcima da steknu preko potrebno praktično znanje kako izgleda vođenje i upravlajnje jednom beogradskom opštinom.

Ovaj šesti ciklus programa stručne prakse odvijaće se u periodu od 2. oktobra do 29. decembra 2023. godine u prostorijama Gradske opštine Stari grad i prostorijama Ustanove kulture „Parobrod“.

Stručna praksa odvijaće se u sledećim odeljenjima i službama opštinske Uprave:

odeljenje za skupštinske poslove, poslove veća i predsednika odeljenje za opštu upravu odeljenje za društvene delatnosti i projekte razvoja odeljenje za građevinske poslove odeljenje za za budžet i finansije odeljenje za imovinsko-pravne i stambene poslove odeljenje za komunalne poslove i komunalnu inspekciju služba za odnose sa javnošću i uslužni centar ustanova kulture „Parobrod“

Po završetku tromesečnog perioda, učesnicima će biti dodeljene potvrde o uspešno završenom programu stručne prakse.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja