Najnovije vesti

OVO SU BESPLATNI SPORTOVI I REKREACIJA U BEOGRADU: Pogledajte na koga se odnose!
Foto: Shutterstock

OVO SU BESPLATNI SPORTOVI I REKREACIJA U BEOGRADU: Pogledajte na koga se odnose!

Beograd -

Zdravi stilovi života i aktivno korišćenje slobodnog vremena uče se od najmanjih nogu! Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu već tradicionalno pruža podršku osnovcima i srednjoškolcima da kvalitetno i besplatno koriste svoj zimski i letnji rastpust.

Mesec januar već godinama unazad rezervisan je za besplatne sportske, rekreativne programe, kao i radionice za svu decu od sedam do osamnaest godina. Pored ovoga učenici imaju mogućnost da se priključe u zimske kampove u okviru kojih vreme mogu da provode aktivno u sportsko-rekreativnim programima, družeći se sa svojim vršnjacima. Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine, navedeno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Letnji meseci su naročito bogati jer tokom čak dva meseca koliko traje letnji raspust deca mogu da se uključe u neku od besplatnih škola plivanja i nauče ili usavrše tehnike ove sportske veštine. Programi se odvijaju u gotovo svim sportskim centrima, a u pojedinim se posebna pažnja poklanja deci sa invaliditetom: Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizuje sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom.

Beogradski mališani imaju godinama mogućnost da uživaju u školama rukometa, odbojke, košarke, fudbala, atletike, stonog tenisa, džuda, tekvondoa, rvanja, boksa, karatea, kik-boksa, plesa, aikida, ritmičke i korektivne gimnastike, streličarstva i fitnesa, zatim u rekreativnom klizanju i plivanju.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track