GRAD BEOGRAD RASPISUJE NABAVKU ZA NASTAVAK RADOVA NA BULEVARU PATRIJARHA PAVLA! Šapić: Vrednost radova 2,5 milijardi dinara
Foto: Beoinfo

krenuće proširenje Bulevara vojvode mišića

GRAD BEOGRAD RASPISUJE NABAVKU ZA NASTAVAK RADOVA NA BULEVARU PATRIJARHA PAVLA! Šapić: Vrednost radova 2,5 milijardi dinara

Beograd -

Javna nabavka za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno potez od Mosta na Adi do dela ovog bulevara u Rakovici, koji je već završen, konačno će danas biti raspisana. Radovi, čija je vrednost oko 2,5 milijardi dinara, krenuće čim se izabere novi izvođač i na taj način značajno će se rasteretiti saobraćajni čep koji se ovde stvara, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

On je podsetio da je od momenta kada je postao gradonačelnik, pre više od godinu i po dana, pokušavao na sve moguće načine da se ne raskine stari ugovor, kako bi izvođač krenuo da radi.

Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

- Međutim, nismo nikako uspeli da nađemo zajednički jezik, odnosno on nije želeo da prihvati da pod tim okolnostima izvodi radove, jer su cene građevinskog materijala drastično skočile. Tražio je raskid ugovora i to je bio razlog što se ovih godinu dana nije krenulo sa radovima na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno na spajanju ovog dela silaska sa Mosta na Adi sa onim koji smo završili pre nekoliko meseci - rekao je Šapić.

On je naglasio da će se sledeće godine, uporedo sa ovim radovima, krenuti u proširenje Bulevara vojvode Mišića.

Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

- To suštinski neće ugrožavati saobraćaj, jer će ići starom železničkom prugom. Želimo da proširimo Bulevar vojvode Mišića i da dobijemo tri trake umesto sadašnje dve do raskrsnice sa Teodora Drajzera, kao i da proširimo samu Drajzerovu. Bulevarom patrijarha Pavla i proširivanjem Bulevara vojvode Mišića i Drajzerove potpuno menjamo saobraćajnu realnost u ovom delu grada, gde se danas stvaraju ogromni čepovi, naročito u popodnevnim satima - kazao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Beoinfo

Nova saobraćajnica će biti duga dva kilometra, sa dva kružna toka, precizirao je Šapić, a Bulevar patrijarha Pavla biće magistralna saobraćajnica i prvenstveno će biti namenjena odvijanju tranzitnog saobraćaja. Činiće vezu postojećeg auto-puta, preko Novog Beograda i Mosta na Adi, sa drugim delom Bulevara patrijarha Pavla i potom Patrijarha Dimitrija, odnosno kružnim putem Ibarskom magistralom i Obilaznicom oko Beograda.

- Saobraćajnica će prolaziti kroz koridor koji je nekada korišćen za železničku prugu, tako da se potpuno zaobilazi Topčiderski park. Uz saobraćajnicu projektovana je i biciklistička staza, što znači da će postojati biciklističko-pešačka veza od Novog Beograda, preko Mosta na Adi, do Rakovice - naveo je Šapić.

1 / 3 Foto: Beoinfo

Šapić je istakao da je danas važan momenat s obzirom na to da se čekalo mesecima i da su se mnogi pitali zašto se ne kreće sa radovima.

- Nažalost, zbog svih okolnosti koje su usporile mnoga gradilišta, skoka cene građevinskog materijala i izvođenja građevinskih radova, sve se odužilo, ali zaista očekujem da čim se nabavka tokom zime završi i na proleće otvori građevinska sezona da se ovde krene sa radovima. Do tada ćemo spremiti Bulevar vojvode Mišića, projekat za radove na Bulevaru vojvode Mišića je spreman, za Drajzerovu takođe, tako da sa završetkom ovog projekta očekujemo da dobijemo potpuno novi deo grada - rekao je Šapić.

Kurir.rs

Bonus video:

01:19

IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja